Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Ο μεγαλύτερος μήνας του μέλιτος των… 500 ημερών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γύρισαν όλο τον κόσμο με 100 δολάρια τη μέρα.

Το μέσο ζευγάρι νεονύμφων θα περάσει μία, δύο, το πολύ τρεις εβδομάδες σε μια παραλία για ταξίδι του μέλιτος, αλλά ο Mark και η Camille Villaflor άδραξαν την ευκαιρία να μετατρέψουν το μήνα του μέλιτος σε μια παγκόσμια περιοδεία.

Κάνοντας την πρώτη τελετή του γάμου τους στη Σαγκάη τον Ιούλιο του 2011 και τη... δεύτερη μπροστά στην οικογένεια και τους φίλους στις Φιλιππίνες ενάμιση χρόνο αργότερα, ο 30χρονος Mark και η 28χρονη Camille, οι οποίοι συναντήθηκαν στη Μανίλα, σκέφτηκαν ποια αξιοθέατα ήθελαν να δουν για το τέλειο ταξίδι του μέλιτος. Μιλώντας στη Daily Mail, ο Mark είπε ότι πάντα ήθελε να ταξιδέψει στον κόσμο, και «έριξε» την ιδέα στη σύζυγό του να κάνουν ένα μήνα του μέλιτος 365 ημερών! Μετά από ένα χρόνο που του πήρε για να την πείσει, το αποφάσισαν.

Σύντομα ξεκίνησαν το ταξίδι τους και το ζευγάρι επισκέφτηκε έντεκα χώρες. Σιγά-σιγά ερωτευμένοι με αυτόν τον τρόπο ζωής, δημιούργησαν το blog 365traveldates.com όπου άρχισαν να μοιράζονται τις περιπέτειές τους. Μετά το ταξίδι τους στις ΗΠΑ, την Κένυα, την Τανζανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Γουατεμάλα, το Ελ Σαλβαδόρ, τη Νικαράγουα, την Κόστα Ρίκα, τον Παναμά, την Κολομβία και τον Ισημερινό, με έναν προϋπολογισμό 100 δολαρίων την ημέρα, οι Villflor αποφάσισαν να παρατείνουν το ταξίδι τους για άλλες 135 ημέρες.

Ο Mark, μιλώντας στη Daily Mail, επισήμανε ότι αυτή η επέκταση ώστε να φτάσουν τις 500 ημέρες έγινε κυρίως λόγω της αγάπης τους για νέες εμπειρίες και βέβαια λόγω του γεγονότος ότι τα χρήματα και ο χρόνος δεν ήταν γι’ αυτούς πρόβλημα. «Ξεκίνησε ως προσωπικό μου όνειρο και σκέφτηκα ότι αν θα μπορούσα να το βαπτίσω ως το μήνα του μέλιτος μας με την Camille θα έλεγα ναι. Μπορεί να φαινόταν σαν μια τρελή ιδέα στην αρχή, αλλά έγινε τρόπος ζωής μας. Το να αγαπούμε συνεχώς μια νέα χώρα, πόλη ή περιοχή με τη γυναίκα μου είναι απλά μαγευτική εμπειρία».

«Το να ανέβουμε στην κορυφή του όρους Κιλιμάντζαρο ήταν μακράν η πιο αξέχαστη εμπειρία και το πιο δύσκολο πράγμα που κάναμε, όχι μόνο σε αυτό το ταξίδι, αλλά σε ολόκληρη τη ζωή μας. Κοιτάζοντας ο ένας τον άλλο σε αυτές τις στιγμές ήταν κάτι που δε θα ξεχάσουμε ποτέ. Όταν είμασταν στην κορυφή δεν είχαμε λέξεις για να περιγράψουμε αυτό που αισθανόμασταν. Θέλαμε να κλάψουμε, κοιτάξαμε ο ένας τον άλλον με δακρυσμένα μάτια, αγκαλιαστήκαμε και είπαμε «σ’ αγαπώ», λέει το ζευγάρι. Όπως λένε αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες και δεν ήταν όλα εύκολα καθώς έπεσαν ακόμη και θύματα ληστείας στην Τανζανία όταν μπήκαν σε υποτιθέμενα ταξί που τους οδήγησαν σε άλλη περιοχή από αυτήν που πήγαιναν, τους πήραν τις κάρτες και έκαναν ανάληψη από αυτές.

Για να χρηματοδοτήσουν το ταξίδι τους, το ζευγάρι δεν δούλευε κάπου συγκεκριμένα αλλά αντ’ αυτού αντάλλασσε την εργασία του με διαμονή, φαγητό και περιηγήσεις. Εργάζονταν σε διάφορους χώρους, συμπεριλαμβανομένων ενός ξενώνα στην Κόστα Ρίκα - όπου υποδέχονταν για τους επισκέπτες, εργάστηκαν στη ρεσεψιόν και ανέλαβαν γενικό καθαρισμό.

Δείτε φωτογραφίες από τα ταξίδια τους...




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.