Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

«Σπάστε τη σιωπή»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

«Σπάστε τη σιωπή» προτρέπουν τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης φορείς που δραστηριοποιούνται σε τομείς υποστήριξης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

«Μπορεί να αυξάνεται το ποσοστό των γυναικών που δεν φοβούνται να καταγγείλουν κακοποίηση, ωστόσο η ελληνική κοινωνία παραμένει 'κλειστή' και εξακολουθεί να έχει νέους που υιοθετούν 'ανατολίτικες' συμπεριφορές» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαργαρίτα Κελεσή, διδάκτωρ ψυχολογίας, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παράρτημα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την κ. Κελεσή, παρά την οικονομική κρίση, οι ανθρώπινες σχέσεις πρέπει να είναι προτεραιότητα προκειμένου οι οικογένειες να παραμένουν ενωμένες για να ξεπερνούν τα προβλήματα.

«Επιπλέον, πρέπει να υπάρχει ενημέρωση από το σχολείο, να λειτουργούν σχολές γονέων και το θέμα να απασχολεί συνέχεια τα ΜΜΕ» συμπληρώνει, προσθέτοντας μάλιστα ότι, ακόμα και η επιλογή για ψυχολογική υποστήριξη, αποτελεί ταμπού για την κοινωνία μας.

Το ΕΚΚΑ λειτουργεί από τις αρχές Ιουλίου ξενώνα για κακοποιημένες γυναίκες στη Θεσσαλονίκη και από τον Σεπτέμβριο λειτουργεί και ο ξενώνας του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν 20 γυναίκες με τα παιδιά τους. Ο Ξενώνας Φιλοξενίας λειτουργεί μετά από απόφαση που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ που καλύπτει τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας του.

«Φυσικά, μετά το πέρας της χρηματοδότησης θα το ενσωματώσουμε στις κοινωνικές δομές του Δήμου» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιδήμαρχος κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας του πολίτη Καλυψώ Γούλα, τονίζοντας ότι η δομή έχει ήδη στελεχωθεί με κοινωνική λειτουργό, ψυχολόγο και παιδοψυχολόγο.

Τέλος, στο πλαίσιο της σημερινής ημέρας, εθελοντές της Οργάνωσης «Καταφύγιο Γυναίκας» διένειμαν το πρωί ενημερωτικά έντυπα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το «Καταφύγιο Γυναίκας» είναι ένας ανεξάρτητος, μη κυβερνητικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που λειτουργεί υπό την εποπτεία της διεύθυνσης υγείας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αποτελείται από μια ομάδα εθελοντών με στόχο την καταπολέμηση κάθε μορφής κακοποίησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.