Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Δωρεάν γεύματα για 1 εκατ. Γάλλους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα εκατομμύριο Γάλλοι αναμένεται να χρειαστούν φέτος το χειμώνα βοήθεια σε τρόφιμα, ανακοίνωσε σήμερα μια μεγάλη φιλανθρωπική οργάνωση κατά την παρουσίαση του φετινού προγράμματός της για προσφορά δωρεάν γευμάτων.

Κάθε χρόνο, η φιλανθρωπική οργάνωση Les Restos du Coeur, προσφέρει εκατομμύρια ζεστά γεύματα στους φτωχούς σε περισσότερα από 2.000 κέντρα διανομής σε όλη τη Γαλλία.

Πέρυσι, 960.000 άνθρωποι στήθηκαν στην ουρά για να πάρουν δωρεάν γεύματα, μια αύξηση κατά 40% από την έναρξη της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008.

Καθώς η κρίση συνεχίζεται στη Γαλλία και η ανεργία εξακολουθεί να αυξάνεται με τους ανέργους να υπερβαίνουν τα 3 εκατ. ανθρώπους, ο αριθμός αυτών που θα πάρουν δωρεάν γεύματα αναμένεται να υπερβεί φέτος το όριο του ενός εκατομμυρίου.

"Περιμένουμε πως θα είναι μια δύσκολη εκστρατεία, δεδομένου του οικονομικού και του κοινωνικού κλίματος", δήλωσε ο Αλέν Ντελέτρ, ένας από τους οργανωτές των Restos du Coeur στη Ρεν της Δυτικής Γαλλίας. "Βλέπουμε πάρα πολλούς ανθρώπους για τους οποίους τα πράγματα έχουν γίνει πολύ, πολύ δύσκολα".



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.