Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία για τα πανεπιστήμια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη απεργία για αύριο, Τρίτη 26 Νοεμβρίου, καταγγέλλοντας την πολιτική της κυβέρνησης για τους εργαζομένους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κάνει αναφορά για αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης, για να υλοποιήσει την πολιτική της Τρόικας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναφέρει:

«Το Υπουργείο Παιδείας επιμένει στην υλοποίηση της πολιτικής της διαθεσιμότητας-απολύσεων 1349 εργαζομένων από τα 8 μεγαλύτερα Πανεπιστήμια. Επιμένει σε μια καταστροφική πολιτική για τις ζωές των εργαζομένων και για τα ίδια τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Για να υλοποιήσει την πολιτική του και να ικανοποιήσει τους εκβιασμούς της Τρόικα, καταφεύγει στις χειρότερες μορφές αυταρχισμού. Προσφεύγει στα δικαστήρια για να κριθεί παράνομη η απεργία των εργαζομένων στο ΕΜΠ και ΕΚΠΑ, επιδιώκοντας την ακύρωση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας.

Ποινικοποιεί το φρόνημα εργαζομένων στέλνοντας σε πειθαρχική διαδικασία και σε αργία τους εργαζομένους στα Πανεπιστήμια που αρνήθηκαν να συμμορφωθούν και να υπακούσουν στις αυθαίρετες, αντισυνταγματικές αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας για την "αυτοαπογραφή" εφαρμόζοντας τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων και των συνδικαλιστικών τους οργάνων.

Αυτόν τον αυταρχικό, αντιδημοκρατικό κατήφορο της Κυβέρνησης πρέπει να τον σταματήσουμε. Να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα, την ίδια την ηθική και δημοκρατική τάξη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει αυτή την πολιτική της Κυβέρνησης και κατ' εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου στις 22-11-2013 κηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013, για τους Εργαζόμενους στα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΕΙ - ΤΕΙ) όλης της Χώρας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.