Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Οι τελικές αποφάσεις για το ψαλίδι στο επίδομα θέρμανσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια.

Θέμα ημερών ίσως ακόμη και ωρών είναι η ανακοίνωση για τη μείωση της επιδότησης για το πετρέλαιο θέρμανσης στα 25 λεπτά το λίτρο από 35 λεπτά πέρυσι.

Το τελικό σχέδιο για τις αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης του επιδοτούμενου πετρελαίου θέρμανσης είναι έτοιμο και η σχετική απόφαση, που αποτελεί προαπαιτούμενο για την καταβολή της δόσης των 2 δισ. ευρώ από τον ESM προς τη χώρα, δεν αποκλείεται να υπογραφεί ακόμη και σήμερα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Σημειώνεται ότι η δέσμευση που έχει αναληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση με το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής που συμφωνήθηκε με τους δανειστές είναι η μείωση στο μισό της δαπάνης επιδότησης. Αυτό σημαίνει ότι η δαπάνη πρέπει να μειωθεί εφέτος στα 105 εκατ. ευρώ από 210 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Η απόφαση θα προβλέπει και αυστηροποίηση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων που θα απαιτούνται για την υπαγωγή ενός νοικοκυριού στο καθεστώς επιδότησης.

Έτσι, σε ό,τι αφορά στα εισοδηματικά κριτήρια θα προβλέπεται:

-Για τους άγαμους ατομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ (από 30.000 ευρώ πέρυσι)

-Για τους έγγαμους εισόδημα έως 20.000 ευρώ με προσαύξηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί και

-Για τις μονογονεϊκές οικογένειες εισόδημα ως 22.000 ευρώ (με προσαύξηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί, μετά το πρώτο).

-Η ακίνητη περιουσία του δικαιούχου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ για τον άγαμο (από 200.000 ευρώ πέρυσι) και τα 200.000 ευρώ για τον έγγαμο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.