Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Συνάντηση της ΚΕΔΕ με Αντωνοπούλου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Νομικά ανέφικτη» η παράταση της διάρκειας των συμβάσεων του τρέχοντος Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.
Ως «νομικά ανέφικτη» χαρακτηρίστηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας , Ράνια Αντωνοπούλου, η δυνατότητα παράτασης της χρονικής διάρκειας των συμβάσεων των απασχολούμενων του τρέχοντος Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, στους Δήμους, όπως έχει ζητήσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Τη σχετική απάντηση στην ΚΕΔΕ έδωσε σε συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία της , επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρός της κ. Πατούλης. Ωστόσο κατά τη συνάντηση «άνοιξε» σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, η συζήτηση για την υλοποίηση νέου Προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης 50.000 ανέργων με απώτατο χρονικό όριο έναρξή τους, τον Απρίλιο. Η ΚΕΔΕ πρότεινε στο νέο αυτό πρόγραμμα η διάρκεια των συμβάσεων να μην είναι 5 μήνες αλλά 12 μήνες.

Η ΚΕΔΕ, στη σχετική της ανακοίνωση τονίζει ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας , συμφωνεί η χρονική διάρκεια των συμβάσεων να είναι μεγαλύτερη από τους 5 μήνες που είναι σήμερα αλλά επισημαίνεται ότι «για να καταστεί όμως εφικτό κάτι τέτοιο θα πρέπει να δοθεί το πράσινο φως από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.