Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Δίνουν αύξηση 800 ευρώ τον μήνα σε ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κίνητρο για να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα και να κυνηγήσουν τη φοροδιαφυγή.

«Δεν είναι δικά μας παιδιά, δεν τους δίνουμε επειδή είναι "δικά μας παιδιά". Ίσα-ίσα τους δίνουμε κάτι παραπάνω γιατί κάνουν την πιο σημαντική δουλειά που είναι η φοροδιαφυγή». Με αυτά τα λόγια εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τη νέα αύξηση στους μισθούς 186 ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, κατά 800 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή 9.670 ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με το in.gr, η ρύθμιση, η οποία ψηφίστηκε με το νομοσχέδιο για την κύρωση των δώδεκα Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, επικαλείται την ανάγκη ενίσχυσης του ελεγκτικού μηχανισμού στην προσπάθεια αύξησης των δημοσίων εσόδων.

Από τον επανακαθορισμό των αποδοχών των 186 υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών ο κρατικός προϋπολογισμός επιβαρύνεται ετησίως κατά 1,8 εκατ. ευρώ.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσακαλώτος, σήμερα, με τις μισθολογικές μειώσεις που έχουν γίνει, οι 186 ελεγκτές παίρνουν μισθό 700-800 ευρώ μηνιαίως. «Έχουμε τεράστιο πρόβλημα στη λίστα αυτών των ανθρώπων γιατί παραιτούνται», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Η τροπολογία υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων, ενώ καταψήφισε η ΧΑ και το Ποτάμι δήλωσε «παρών».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.