Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Πιθανή αύξηση των τιμολογίων αν δεν καταφέρει να εισπράξει τα οφειλόμενα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

O πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης είπε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή των Κωστή Παπαδάκη και Αλεξάνδρας Χατζηγεωργίου ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενδεχόμενο αύξησης τιμής των τιμολογίων της ΔΕΗ και επανέλαβε ότι αυτό είναι πιθανόν να συμβεί, αν η ΔΕΗ δεν καταφέρει να εισπράξει τα οφειλόμενα τα οποία έφθασαν τα 2,5 δισ. ευρώ.

"Όταν έχεις 2,5 δισ. ανείσπρακτες οφειλές και πρέπει να συντηρείς κοινωνικό, αγροτικό τιμολόγιο και ειδικό τιμολόγιο στη νησιωτική χώρα και να αποπληρώνεις και το δανεισμό σου που αγγίζει τα 5 δισ. δεν υπάρχει άλλος τρόπος" επισήμανε.

Ο κ. Αδαμίδης χαρακτήρισε το ηλεκτρικό ρεύμα εμπορεύσιμο κοινωνικό αγαθό και υπογράμμισε ότι η εταιρεία βρίσκεται στον ανταγωνισμό έχοντας να πληρώσει μισθούς, επενδύσεις, δάνεια, κ.α. υποχρεώσεις. "Μπορεί να βγει η κυβέρνηση και να πει το ρεύμα των καταναλωτών είναι δωρεάν και το πληρώνει το κράτος" είπε.

Επίσης, έκανε γνωστό ότι οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας πρότειναν να μην πληρώνουν προκαταβολή όσοι καταναλωτές "μπαίνουν" σε διακανονισμό και εκτίμησε ότι από τις αρχές του χρόνου οι καταναλωτές θα μπορούν να εξοφλούν τους λογαριασμούς και με πιστωτική κάρτα.

Στους "μεγαλύτερους "μπαταχσήδες" συμπεριλαμβάνει τους Δήμους της χώρας ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, λέγοντας ότι οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης εισπράττουν κανονικά τα δημοτικά τέλη, μέσω των λογαριασμών, αλλά δεν πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουν.

"Όλες οι ΔΕΥΑ ανεξαιρέτως της χώρας, οι δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης - αποχέτευσης, χρωστάνε υπέρογκα ποσά που ξεπερνούν τα 120 εκατ. ευρώ, ενώ ο Δήμος, που είναι ο κύριος μέτοχος των ΔΕΥΑ, εισπράττει τα δημοτικά τέλη. Από τους μεγαλύτερος μπαταχτσήδες είναι οι Δήμοι" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμίδης.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ χαρακτηρίζει το παραπάνω γεγονός οξύμωρο και υπογραμμίζει ότι η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη μέσω των λογαριασμών να εισπράττει τις οφειλές υπέρ τρίτων και να τις αποδίδει, γεγονός που -όπως λέει- την έχει μετατρέψει σε "εισπρακτικό μηχανισμό".

Αναφερόμενος σε καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες η ΔΕΗ διακόπτει την ηλεκτροδότηση και σε καταναλωτές με χρέη κάτω από 1.000 ευρώ, ο κ. Αδαμίδης έκανε γνωστό ότι δεν υπάρχει τέτοια απόφαση της εταιρείας και υπογράμμισε ότι αν όντως έχει συμβεί κάτι τέτοιο πρόκειται για λάθος του μετρητή. "Οι εντολές που στάλθηκαν από τη ΔΕΗ στον ΔΕΔΔΗΕ για να προχωρήσει σε διακοπές είναι από 1.000 ευρώ και πάνω. Αυτό είναι η θέση και της διοίκησης. Αν έγινε διακοπή για μικρότερα ποσά δεν το αποκλείω, πιθανόν να έγινε από λάθος μετρητή και όχι επειδή έπρεπε να προχωρήσει η περικοπή σε κάτω από 1.000 ευρώ" είπε.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.