Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Σπάνιος σκελετός δεινόσαυρου θα εκτεθεί στο Λονδίνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ύψος του φτάνει τα 3 μέτρα και η ηλικία του τα… 150 εκατ. έτη.

Ένας πολύ σπάνιος σκελετός ενός δεινόσαυρου ηλικίας 150 εκατ. ετών, το ύψος του οποίου φτάνει σχεδόν τα 3 μέτρα, πρόκειται να εκτεθεί στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο τον ερχόμενο μήνα.

Ο Stegosaurus θα είναι ο πρώτος πλήρης σκελετός δεινοσαύρου που εκτίθεται σε σχεδόν 100 χρόνια και ο μοναδικός σκελετός Stegosaurus σε δημόσια συλλογή εκτός των ΗΠΑ, αναφέρει δημοσίευμα του LiveScience.

Το συγκεκριμένο είδος ήταν φυτοφάγο, έζησε περίπου 155-150 εκατ. χρόνια πριν (προς το τέλος της Ιουρασικής Περιόδου) κυρίως στις περιοχές της δυτικής Βόρειας Αμερικής.



Ο συγκεκριμένος σκελετός εντοπίστηκε την άνοιξη του 2003 στο Red Canyon Ranch στο Γουαϊόμινγκ και χρειάστηκαν τρεις εβδομάδες για να ολοκληρωθεί η ανασκαφή του.

«Είναι πολύ ασυνήθιστο να βρεθεί ένας σχεδόν πλήρης σκελετός Stegosaurus» δήλωσε ο Paul Barrett από το μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. «Είναι πολύ μεγάλη τιμή να μπορούμε να εκθέσουμε αυτό το σκελετό στο μουσείο μας» πρόσθεσε ο ίδιος σε μια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με μετρήσεις, ο συγκεκριμένος σκελετός –που αποτελείται από περισσότερα από 300 οστά- έχει μήκος 5,6 μέτρων και το ύψος του φτάνει σχεδόν τα 3 μέτρα. Ανήκε σε ένα νεαρό ζώο, όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν επρόκειτο για αρσενικό ή θηλυκό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.