Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ο Στίβεν Χόκινγκ σχολιάζει την ταινία που βασίστηκε στη ζωή του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Το σύμπαν θα ήταν άδειο χωρίς τους ανθρώπους που αγαπώ».

Στις αρχές Οκτωβρίου ο παγκοσμίου φήμης αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ μπήκε στην κοινότητα του Facebook.

Ο Στίβεν Χόκινγκ σχολιάζει την ταινία που βασίστηκε στη ζωή του

Πριν από λίγες ημέρες μοιράστηκε με τους «φίλους» του τις απόψεις του για την ταινία που έχει βασιστεί στη ζωή του.

Η «Θεωρία των Πάντων» (The Theory of Everything) είναι μια αυτοβιογραφική ταινία, που αναφέρεται στη ζωή του με την πρώτη του γυναίκα, Jane, και τη «μάχη» του με την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS ή ασθένεια Lou Gehrig).

Η ταινία κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ στις αρχές Νοεμβρίου.

Στο σχόλιο που ανέβασε στο Facebook, ο Χόκινγκ επαίνεσε τις υποκριτικές ικανότητες του ηθοποιού Eddie Redmayne που τον υποδύεται, λέγοντας ότι «κάποιες φορές νόμιζα ότι είμαι εγώ».

Ο διάσημος επιστήμονας, ο οποίος έχει γίνει γνωστός χάρη στις εργασίες του για τις μαύρες τρύπες και τις βαρυτικές ανωμαλίες, πρόσθεσε ακόμη ότι η ταινία του έδωσε ακόμη την ευκαιρία να αναλογιστεί την ίδια του τη ζωή.

«Παρότι είμαι σοβαρά ανάπηρος, είμαι επιτυχημένος στο επιστημονικό μου έργο. Ταξιδεύω αρκετά και έχω βρεθεί στην Ανταρκτική και το Νησί του Πάσχα, έχω μπει σε υποβρύχιο και έχω ‘επιβιβαστεί’ σε μια πτήση μηδενικής βαρύτητας. Μια μέρα ελπίζω να πάω στο Διάστημα» έγραψε και συνέχισε: «Μέσα από τη δουλειά μου είχα το προνόμιο να έχω κερδίσει κάποια κατανόηση ως προς τον τρόπο που λειτουργεί το Σύμπαν. Όμως αυτό θα ήταν ένα άδειο σύμπαν αν χωρίς τους ανθρώπους που αγαπώ».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.