Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΕΣΑμεΑ: Μπροστά στην 3η Δεκέμβρη - 1η ημέρα του Συνεδρίου της ΕΣΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 24.11.2014


Αρ. Πρωτ.: 0000

Η Ε.Σ.Α.μεΑ., στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη - Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία διοργανώνει Συνέδριο με θέμα: «Κοινωνική Προστασία - Πρόνοια και Άτομα με Αναπηρία: Υπό το πρίσμα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία σε περίοδο οικονομικής κρίσης», στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2014 στην Αθήνα στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑ. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε και μέσω live streaming, μέσω της ιστοσελίδας www.esamea.gr και του καναλιού της ΕΣΑμεΑ στο youtube https://www.youtube.com/user/ESAmeAGr

Το Συνέδριο έχει σκοπό την ανάδειξη σημαντικών θεμάτων στον χώρο της κοινωνικής προστασίας των ατόμων με αναπηρία, τα οποία έχουν προκύψει από τις αλλαγές σε θεσμικό, νομικό, κοινωνικό και, κυρίως, σε οικονομικό επίπεδο λόγω της οικονομικής κρίσης και των αλλαγών στη δημοσιονομική πολιτική.

Το Συνέδριο χαιρέτησε στην έναρξή του την πρώτη ημέρα, Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο οποίος διατράνωσε για ακόμη μία φορά τη αποφασιστικότητα του αναπηρικού κινήματος απέναντι σε περικοπές επιδομάτων και παροχών. Ειδικά για τα αναπηρικά επιδόματα τόνισε ότι είναι η μοναδική παροχή του κράτους προς τους πλέον ταλαιπωρημένους από την κρίση πολίτες, τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Τόνισε επίσης τη σημασία υλοποίησης της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, αναφέροντας ότι με την κύρωσή της από τη Βουλή των Ελλήνων είναι πλέον μέρος του εθνικού δικαίου και για αυτό δεσμευτική, και όχι κενό, διακηρυκτικό γράμμα. «Ο αγώνας των Ελλήνων πολιτών με αναπηρία συνεχίζεται αταλάντευτα, με ομόνοια και σθένος, μεσούσης της οικονομικής κρίσης όπως και σε παλαιότερες εποχές».

Στη συνέχεια χαιρέτησαν ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Παύλος Χαϊκάλης, από τη ΔΗΜΑΡ η Μαρία Ρεπούση, ο Σπύρος Χαλβατζής από το ΚΚΕ και ο Γιώργος Πατούλης πρόεδρος ΚΕΔΕ.

Κεντρικοί ομιλητές το πρωί της πρώτης μέρας ήταν ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου και ο καθηγητής Δημόσιου Δικαίου και Θεσμών Κοινωνικής Προστασίας Ξενοφών Κοντιάδης.

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου (ομιλητές - θέματα) ακολουθήστε τον σύνδεσμο

http://www.esamea.gr/pressoffice/announcements/1414-synedrio-gia-tin-koinoniki-prostasia-pronoia-kai-ta-toma-me-anapiria-athina-24-25-noembrioy-2014-sto-plaisio-tis-3is-dekembri-ethnikis-imeras-atomon-me-anapiria

Φωτογραφίες στο προφίλ και στη σελίδα της ΕΣΑμεΑ στο facebook. https://www.facebook.com/esamea.ncdp
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (137.1 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.