Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Μείωση του υποχρεωτικού ωραρίου παραμονής στα ΑΕΙ για τα μέλη ΔΕΠ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας.

Τροπολογία για το διδακτικό ωράριο των μελών ΔΕΠ κατέθεσε ο Υπουργός Παιδείας στο σχέδιο νόμου για την Έρευνα.

Η εν λόγω τροπολογία φέρνει αλλαγές συγκριτικά με τα όσα προέβλεπε το άρθρο 2 παράγραφος 2 του ν.2530/1997.

Συγκεκριμένα τα μέλη ΔΕΠ πλήρους απασχόλησης υποχρεούνται να παραδίδουν προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, καθώς και να διδάσκουν σε φροντιστήρια ή σεμινάρια, σε εργαστήρια ή κλινικές, ενταγμένα στο Πρόγραμμα Σπουδών του οικείου ΑΕΙ, κατ΄ελάχιστο όριο έξι (6) ώρες εβδομαδιαίως. Οι ώρες εβδομαδιαίας διδακτικής απασχόλησης των μελών ΔΕΠ πλήρους απασχόλησης δύνανται να αυξάνονται το πολύ κατά δύο (2) ώρες, μόνο μετά από σχετικές αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων.

Το νέο στοιχείο που φέρνει η εν λόγω τροπολογία συγκριτικά με το νόμο του 1997 είναι ότι οι ώρες εβδομαδιαίας διδακτικής απασχόλησης των μελών ΔΕΠ πλήρους απασχόλησης δύνανται να αυξάνονται το πολύ κατά δύο (2) ώρες, μόνο μετά από σχετικές αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων.

Επίσης στην ίδια τροπολογία αναφέρεται ότι τα μέλη ΔΕΠ πλήρους απασχόλησης υποχρεούνται να παρευρίσκονται στους πανεπιστημιακούς χώρους δώδεκα (12) ώρες εβδομαδιαίως κατ’ ελάχιστο όριο, πέραν των έξι (6) ωρών διδασκαλίας και να παρέχουν κάθε μορφής διδακτικό, ερευνητικό – επιστημονικό και διοικητικό έργο.

Η πιο πάνω ρύθμιση μειώνει το υποχρεωτικό ωράριο παραμονής κατά δύο ώρες αφού στο ν. 2530/1997 προβλεπόταν ότι τα μέλη ΔΕΠ έπρεπε να παρευρίσκονται κατ΄ ελάχιστο όριο 14 ώρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.