Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

«Πράσινο φως» σε 8.000 θέσεις τουριστικών επιχειρήσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αφορά άνεργους νέους έως 29 ετών για πρακτική άσκηση όχι πάνω από πέντε μήνες.

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000 θέσεων ανέργων νέων στον τομέα του τουρισμού σήμανε μετά τη δημοσίευση σχετικής πρόσκλησης του υφυπουργού Εργασίας για υποβολή προτάσεων από το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), που θα αναλάβει να τρέξει τις διαδικασείς υλοποίησης.

Το πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου για νέους έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας», περιλαμβάνει τόσο θεωρητικό μέρος όσο και μέρος πρακτικής άσκησης.

Στη διάρκεια του προγράμματος οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν επίδομα ύψους από 2.400 ευρώ έως 2.700 ευρώ ανάλογα με την εκπαιδευτική του κατηγορία.

Ειδικότερα, όπως προέβλεπαν οι όροι του προηγούμενου αντίστοιχου προγράμματος, όσοι επιλεγούν θα παρακολουθήσουν θεωρητική κατάρτιση 80 ωρών, ενώ προβλέπεται και πρακτική άσκηση 500 ωρών, η οποία δεν θα υπερβαίνει τους πέντε μήνες. Θα παρέχονται επίσης υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των ωφελουμένων κατά το διάστημα της πρακτικής άσκησης ενώ θα δοθεί και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων των ωφελούμενων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.