Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Αναγκαία η επιμόρφωση στελεχών της δημόσιας διοίκησης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σημαντικός αριθμός προγραμμάτων το 2015 για την ενίσχυση της διαφάνειας.

Στην ενίσχυση και τη διεύρυνση των προγραμμάτων εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των στελεχών της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, για την καταπολέμηση φαινομένων κακοδιοίκησης και διαφθοράς, συμφώνησαν ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης- Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), Ιωάννης Χρυσουλάκης και ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησής τους. Επίσης, καθόρισαν το πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου και συνεκτικού πλαισίου πρωτοβουλιών και δράσεων.

Όπως επισήμανε ο κ. Χρυσουλάκης «το ΕΚΔΔΑ πρόκειται να υλοποιήσει το 2015 σημαντικό αριθμό προγραμμάτων για την ενίσχυση της διαφάνειας, της νομιμότητας και της εφαρμογής του πειθαρχικού δικαίου, καθώς και την εξοικείωση των υπαλλήλων με τις διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου, ενώ έχει εντάξει αντίστοιχα μαθήματα εξειδίκευσης στο πρόγραμμα σπουδών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης».

Από την πλευρά του, ο κ. Ρακιντζής υπογράμμισε ότι «η εκπαίδευση αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων κακοδιοίκησης και διαφθοράς και η συμβολή τού ΕΚΔΔΑ σε αυτή την κατεύθυνση είναι καθοριστική».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.