Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Είναι τα ακριβά ξενοδοχεία τα καλύτερα;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έρευνα δίνει τις απαντήσεις.

Η κοινή λογική λέει ότι όσο πιο ακριβά πληρώνουμε κάτι, τόσο πιο ποιοτικό είναι και στην προκειμένη περίπτωση, επειδή μιλάμε για ξενοδοχεία, τόσο πιο καθαρό. Παραδόξως η λογική χάνεται όταν πρόκειται για ξενοδοχεία, τουλάχιστον όπως υποστηρίζει νέα μελέτη.

Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Travelmarth συγκέντρωσε 36 δείγματα από εννέα διαφορετικά ξενοδοχεία. Οι ερευνητές απολύμαναν τον πάγκο του μπάνιου, το τηλεχειριστήριο, το γραφείο και το τηλέφωνο κάθε δωματίου που επισκέφτηκαν. Σε αντίθεση με αυτά που θα μπορούσε να υποθέσει κανείς, τα εργαστηριακά αποτελέσματα έδειξαν ότι τα φτηνότερα δωμάτια ήταν πιο καθαρά ενώ τα ακριβά πιο βρώμικα!

Ακόμη και οι συγγραφείς της έρευνας σάστισαν με τα αποτελέσματα. «Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου υποθέτουν ότι τα επιπλέον χρήματα που ξοδεύουν για αυτά τα επιπλέον αστέρια, είναι για λόγους καθαριότητας.

Για πόσα όμως βακτήρια μιλάμε ακριβώς; Στο μπάνιο ενός δωματίου πέντε αστέρων ο αριθμός των βακτηρίων ήταν περί τις 101 1670 αποικίες βακτηρίων ανά τετραγωνική ίντσα, αυξημένος κατά περίπου 8 φορές.

Πολύ χειρότερα είναι τα αποτελέσματα για το τηλεχειριστήριο όπου οι αποικίες βακτηρίων αγγίζουν τις 2.002.300 αποικίες ανά τετραγωνική ίντσα στα δωμάτια τριών αστέρων.

Κι ενώ μπορεί να σκέφτεστε εναλλακτικούς τρόπους για τη διαμονή σας κάποιο ταξίδι σας, υπάρχει μια καλή είδηση. Το συχνό πλύσιμο των χεριών και η χρήση αντιβακτηριδιακών στις επιφάνειες, είναι αρκετά για να μειώνουν τον κίνδυνο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.