Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Δάσκαλος που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μπορεί να επιστρέψει στα θρανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ποινή-χάδι με 12μηνη παύση του δίνει τη δυνατότητα επανόδου στην τάξη και στα καθήκοντά του.

Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να επιστρέψει ξανά στο σχολείο δάσκαλος από το Νομό Τρικάλων, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων μαθητριών. Ο εκπαιδευτικός συνελήφθη ύστερα από καταγγελίες γονέων για σεξουαλική παρενόχληση. Η υπόθεσή του εκδικάστηκε από το πρωτοβάθμιο όργανο και τιμωρήθηκε μόνο με 12μηνη παύση και ταυτόχρονη στέρηση αποδοχών. Πρόκειται για απόφαση που του δίνει τη δυνατότητα επανόδου στην τάξη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής».

Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός, σύμφωνα με το φάκελο που σχηματίστηκε, «ενέργησε ασελγείς πράξεις» με οκτώ δεκάχρονες μαθήτριες. Ενώ δίδασκε στην Τετάρτη τάξη, σύμφωνα με τις καταγγελίες, «προσέγγιζε στα θρανία των μαθητριών κατά την ώρα του μαθήματος και αφού έσκυβε ή γονάτιζε δίπλα τους και αφού έθετε το χέρι του εξωτερικά των ενδυμάτων τους στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, τις θώπευε». Το ίδιο φέρεται να έκανε και όταν τις καλούσε στην έδρα για εξέταση, ενώ δύο από αυτές ψηλαφούσε «και στο στήθος είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά των ενδυμάτων τους».

Στη γραπτή του απολογία ο εκπαιδευτικός ισχυρίζεται ότι παρεξηγήθηκε, καθώς είναι «πολύ κινητικός άνθρωπος» και βρίσκεται διαρκώς ανάμεσα στους μαθητές του «παροτρύνοντάς τους... χτυπώντας τους στην πλάτη ή τους μηρούς...», ώστε να «συμμετέχουν στο μάθημα»!

Πάντως, στην ένσταση που κατέθεσε ο Γενικός Επιθεωρητής Λ. Ρακιντζής, ζητά την παραπομπή του στο Δευτεροβάθμιο όργανο - με το αίτημα της απόλυσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.