Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Η ομορφιά του Ιράν μέσα από φωτογραφίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια χώρα γεμάτη χρώματα.

Το Ιράν αποτελεί μια χώρα με πλούσια ιστορία. Αν κάποιος αποφασίσει να κάνει αυτό το ταξίδι σίγουρα θα γνωρίσει σημαντικά αξιοθέατα σε μια χώρα γεμάτη χρώματα και εντυπωσιακά κτίρια.

Ένας προορισμός που το 2014 και το 2015 άρχισε να εμφανίζει αύξηση στην τουριστική του κίνηση, έχοντας ακόμη δρόμο στο να αποτελέσει έναν πολύ δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Αν και δεν αποτελούσε δελεαστικό τουριστικό μέρος για τους κατοίκους της Δύσης ωστόσο φαίνεται ότι αρχίζει και κερδίζει έδαφος σιγά-σιγά. Τα αξιοθέατα σε συνδυασμό με τα όμορφα τοπία δένουν αρμονικά δημιουργώντας ένα μοναδικό περιβάλλον.

Εκτός από την πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, γνωστή επίσης και από τις πιο τουριστικές πόλεις είναι το Ισφαχάν με τον γνωστό Άγγλο περιηγητή Ρόμπερτ Μπάιρον να αναφέρει γι’ αυτή όταν πρωτοπήγε το 1934: «Η ομορφιά του Ισφαχάν σού κλέβει το μυαλό πριν το καταλάβεις, το Ισφαχάν έχει γίνει ανεξίτηλη εικόνα και έχει διεισδύσει στον προσωπικό θησαυρό εικόνων ομορφιάς που έχει ο καθένας μας…».

Οι Ιρανοί μάλιστα ονομάζουν το Ισφαχάν «Νεσφ ε Τζαχάν», που σημαίνει το «Ήμισυ του Κόσμου», εννοώντας δηλαδή ότι όταν το δει κάποιος είναι σαν να έχει δει τον μισό κόσμο. Το παζάρι, τα τζαμιά και τα παλάτια μοιάζουν πραγματικά βγαλμένα σαν από παραμύθι. Γνωστή επίσης είναι και η πόλη Σιράζ (νοτιότερα του Ισφαχάν) η οποία είναι απόλυτα ταυτισμένη με τους διάσημους Πέρσες ποιητές Χαφέζ και Σααντί λόγω του γεγονότος ότι ήταν η γενέτειρά τους.

Οι φωτογραφίες με τα πολύχρωμα μέρη, τα αξιοθέατα και τα παλάτια δείχνουν τον διαφορετικό πολιτισμό αλλά και την ιδιαίτερη ομορφιά αυτής της χώρας. Τη «Γη των Περσών» που δύσκολα βέβαια ακόμη αποφασίζουν να επιλέξουν για διακοπές οι τουρίστες.

Δείτε τις όμορφες εικόνες...






































Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.