Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Συνεχίζονται τα μπλόκα και οι αντιδράσεις από τους αγρότες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν υπήρξε συμφωνία ότι θα πάμε στο Μαξίμου λέει η Πρωτοβουλία Αγροτών.


«Δεν υπήρξε συμφωνία ότι θα πάμε στο Μέγαρο Μαξίμου» σημείωσε ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Αγροτών Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο Μega.

«Η πρόθεσή μας υπάρχει. Υπήρχε προγραμματισμένη χθες μια μεγάλη συνάντηση της Πρωτοβουλίας με τα υπόλοιπα μπλοκ. Το προηγούμενο βράδυ ζητήθηκε από τον κ. Ρήγα, τον γραμματέα ΣΥΡΙΖΑ και έναν εκπρόσωπο της Ημαθίας να τους καταθέσουμε τις θέσεις μας και μας είπαν ότι είναι ανοιχτοί στο διάλογο» δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Μετά το μεγάλο συλλαλητήριο θα συναντηθούμε για να αποφασίσουμε την ημέρα που θα πάμε» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο του Mega:



----------------

Τα μπλόκα σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία - Πότε και ποιοι δρόμοι θα κλείσουν


Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα θα παραμείνουν κλειστά τα Τέμπη από τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Στα διόδια Μαλγάρων ο δρόμος θα κλείσει 12 με 2 το μεσημέρι και 4 το απόγευμα με 8 το βράδυ. Στα ''Πράσινα Φανάρια'' και στη διασταύρωση προς το αεροδρόμιο ''Μακεδονία'' έχουν ενισχυθεί τα μπλόκα των αγροτών.

Σε τρία ανέρχονται πλέον τα μπλόκα που έχουν στηθεί στο Νομό Δράμας. Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, στο δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα. Το δεύτερο μπλόκο είναι αυτό που έχει «κατασκηνώσει» στο τελωνείο Εξοχής και το τρίτο είναι στο δρόμο προς Καβάλα, στα Μάρμαρα του Σκαρή. Και στα τρία μπλόκα συνεχίζονται οι αποκλεισμοί 12 με 2 το μεσημέρι και 7 με 9 το βράδυ.

Στο νομό Κιλκίς, περισσότερα από 450 τρακτέρ βρίσκονταν επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Πεστριτσίου. Το τελωνείο των Ευζώνων και της Δοϊράνης θα είναι κλειστά τις ίδιες ώρες.

Στον κόμβο τη Κουλούρας στην Ημαθία,-μπλόκο της Πρωτοβουλίας Αγροτών- δυναμικότητας 400 τρακτέρ, οι συμμετέχοντες τηρούν στάση αναμονής.

Στο μπλόκο τον κόμβο Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, ο αποκλεισμός θα είναι από τις 12 έως τις 6 το απόγευμα.

Στο Νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τρία μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά και στη Νέα Καλλικράτεια, ενώ απόψε το βράδυ θα ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Το πρόγραμμα των αποκλεισμών των δρόμων στα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας είναι:

τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με τα Σκόπια 10 με 12 το μεσημέρι και 6.30 με 8.30 το βράδυ και 10 με 12 και 6.30 με 8.30 το βράδυ αντίστοιχα.

Αντιγόνου Αμύνταιο, Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό προς τα Ιωάννινα και Νεάπολης Τσοτυλίου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και 5.30 με 8.30 το βράδυ.

Στο Άργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στο δρόμο προς Καστοριά 12 με 1.30 το μεσημέρι και 4.30 με 6.30 το απόγευμα ενώ στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός στις 12 για μισή ώρα.

----------------

Με αποκλεισμούς δρόμων προς το αεροδρόμιο προειδοποιούν οι αγρότες


Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στο νομό Αττικής μίλησε ο εκπρόσωπος του μπλόκου στα Σπάτα, Γιώργος Γκικόπουλος στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα.

«Έχουν συγκεντρωθεί εδώ 150 με 200 τρακτέρ στη διασταύρωση του Κορωπίου. Ετοιμάζουμε σταδιακά από αύριο αποκλεισμούς δρόμων προς το αεροδρόμιο».

Ακούστε το ηχητικό:

 

---------------- 

Ο Μάρδας για το ασφαλιστικό των αγροτών: Δεν είναι η καλύτερη λύση αλλά αυτές οι δυνατότητες υπήρχαν 

«Το ασφαλιστικό στον αγροτικό κόσμο καταρρέει. Εάν υπάρχει κάποιος ο οποίος έχει κάποια άλλη άποψη για αυτό, ας αποδείξει ότι μετά το 2016 θα μπορούσαν να καταβληθούν συντάξεις. Έως τώρα δεν έχει βρεθεί κανένας να πει ότι δεν καταρρέει το συνταξιοδοτικό σύστημα » σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή.

«Εδώ έχει προταθεί μια λύση η οποία μπορεί να μην είναι η καλύτερη δυνατή αλλά αυτές είναι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας σήμερα» πρόσθεσε. 

Ακούστε το ηχητικό: 

 

---------------- 

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες – "Αύριο αλλάζουν τα πάντα" 

«Αύριο αλλάζουν τα πάντα. Θα δείτε φορτηγά, λεωφορεία και όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες δίπλα στους αγρότες» σημείωσε ο επικεφαλής του μπλόκου των Τεμπών Χρήστος Σιδερόπουλος μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα.

Ο κ. Σιδερόπουλος παράλληλα έστειλε μήνυμα προς την κυβέρνηση: «Να μην βάλουν στο μυαλό τους ότι θα μιλήσουμε μόνο για το ασφαλιστικό. Το ασφαλιστικό και το φορολογικό είναι μαζί. Η Ελλάδα καταπιέζεται από δύο σχέδια, τα οποία γκρεμίζουν τα πάντα.» 

Ακούστε το ηχητικό: 

 


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.