Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Απόφαση μετά από 7,5 χρόνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκδόθηκε η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Βορείου Αιγαίου που συνεδρίασε στη Χίο σχετικά με το βαρύτατο τραυματισμό της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου πριν από 7,5 χρόνια.

Σύμφωνα με αυτήν και παρά περί του αντιθέτου πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας, αθωώθηκε ο εφημερεύον γιατρός παθολόγος ενώ κρίθηκε ένοχος ο ιδιωτικός φύλακας του εργοστασίου της ΔΕΗ που καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση για βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά της δημοσιογράφου.
Ένοχος ο φύλακας της ΔΕΗ για τον τραυματισμό της δημοσιογράφου

Στην ουσία δηλαδή και δεδομένης της αθώωσης του εφημερεύοντος γιατρού, κατά την απόφαση του Εφετείου οι ευθύνες βαρύνουν το χειρουργό γιατρό, εφημερεύοντα τότε στη Χειρουργική Κλινική, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε έξι μήνες φυλάκιση και στον οποίο παραπέμφθηκε από τον παθολόγο το περιστατικό του εγκεφαλικού επεισοδίου της δημοσιογράφου.

Το εγκεφαλικό επεισόδιο προήλθε από σχάση της σπονδυλικής αρτηρίας που προκάλεσε ο φύλακας του εργοστασίου τραβώντας την από το λουρί της τσάντας που είχε κρεμασμένη στο λαιμό της.

Ο χειρουργός δεν δικάστηκε όμως από το Εφετείο, αφού σύμφωνα με το νόμο για εκκρεμείς υποθέσεις που επέσυραν ποινές μέχρι έξη μήνες φυλάκισης, ο οποίος στο μεταξύ ψηφίστηκε, τέθηκε η σε βάρος του κατηγορία στο αρχείο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.