Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

Αντίθετος ο ΙΣΑ στην αλλαγή χρήσης του "Α.Φλέμινγκ"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στον χώρο της Υγείας μετά την αποκάλυψη του σχεδίου του υπουργείου, που μεταξύ άλλων προβλέπει ότι το "Αμαλία Φλέμινγκ" θα συγχωνευθεί με το "Σισμανόγλειο" και το Παίδων Πεντέλης και ταυτόχρονα θα μετατραπεί από γενικό νοσοκομείο σε νοσοκομείο αποκατάστασης.

Την αντίθεσή του στην αλλαγή χρήσης του "Αμαλία Φλέμινγκ" εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος σε ανακοίνωσή του επισημαίνει την ανάγκη συνέχεισης του "υγεινομικού μπλοκ" στα βόρεια προάστια.

"Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει ήδη διατυπώσει τη θέση του περί της αναγκαιότητας συνέχισης λειτουργίας του ΓΝ Μελισσίων Α. Φλέμιγκ. Όπως είναι γνωστό έχει ήδη πραγματοποιηθεί η συγχώνευση με Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 3499/Β/2012) του Α. Φλέμιγκ με το ΓΝΑ Σισμανόγλειο με την διατήρηση όλων των οργανικών θέσεων των εργαζομένων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών βεβαίως έχει εκφράσει την θετική του άποψη περί της αλλαγής χρήσης κάποιων Νοσοκομείων, όπως το Σπηλιοπούλειο, σε κέντρα αποκατάστασης και μονάδων του ΕΟΠΥΥ, εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης καθότι βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και δίπλα σε μεγάλα Νοσοκομεία. Όμως, το Α. Φλέμιγκ παρέχει ολοκληρωμένες ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε όλα τα επίπεδα και εξυπηρετεί τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού των βορειανατολικών προαστίων του Νομού Αττικής, καθότι έχει πρόσφατα παύσει τις λειτουργίες του το ΓΝ Μελισσιων «Παπαδημητρίου».

Γίνεται λοιπόν σαφές ότι η συνέχιση λειτουργίας του Υγειονομικού μπλοκ στη περιφέρεια των Βορείων και Ανατολικών Προαστίων, μεταξύ του ΓΝ Σισμανογλείου, του ΓΝΑ Φλέμιγκ και του ΓΝ Παίδων Πεντέλης, είναι ζωτικής σημασίας, διότι τα συγκεκριμένα νοσοκομεία εξυπηρετούν τις ανάγκες ασθενών δεκαπέντε δήμων της Αττικής", αναφέρει συγκεκριμένα ο ΙΣΑ στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Γ. Πατούλης και ο Γενικός Γραμματέας Στ. Τσούκαλος.

"Ως εκ τούτου συνηγορούμε στην συνέχιση της λειτουργίας των τριών αυτών νοσοκομείων, τα οποία παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, ιδιαιτέρως χρήσιμες για τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού της Αττικής, σε μια εποχή όπου η ζήτηση ποιοτικών και ποσοτικών υπηρεσιών δημοσίας υγείας ολοένα αυξάνει, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης", προσθέτει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνέλευση στο "Αμαλία Φλέμινγκ" για το συγκεκριμένο θέμα.Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.