Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

Αναβλήθηκε η δίκη των 28 στελεχών της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατηγορούνται για απιστία.

Αναβλήθηκε, για την 1η Οκτωβρίου 2013, η δίκη των 28 στελεχών της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, που παραπέμφθηκαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για τα αδικήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία.

Η υπόθεση αφορά την κατασκευή του δρόμου Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου και μεταξύ των κατηγορουμένων συμπεριλαμβάνονται ο Διονύσης Ψωμιάδης (αδελφός του έκπτωτου Περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη), ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαδόπουλος και ο νυν αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Τσαμασλής.

Οι 28 κατηγορούμενοι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, παραπέμφθηκαν σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ενώ το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση, καθώς μια από τις συνηγόρους υπεράσπισης αδυνατεί να παραστεί στη δίκη, λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Το δικαστικό συμβούλιο, κατά κύριο λόγο, στηρίχθηκε στα πορίσματα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που πραγματοποίησαν την αρχική έρευνα, σύμφωνα με τα οποία το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε από την υπερκοστολόγηση για την κατασκευή του οδικού έργου, με το ποσό των 815.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα, οι υπερκοστολογήσεις έγιναν στη μελέτη, αλλά και στην κατασκευή του δρόμου.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στη δεκαετία 1997 -2007, κατά την οποία ο Διονύσης Ψωμιάδης είχε διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος, ενώ εκτός από τους τρεις αιρετούς, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται πρώην υπάλληλοι τεχνικών υπηρεσιών, της τότε Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι κατασκευαστικών εταιρειών.Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.