Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Το Ολυμπιακό όνειρο ενός Αφγανού που δεν έχει χέρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο νεαρός Αμπάς Καρίμι γεννήθηκε χωρίς χέρια, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να ονειρεύεται ένα χρυσό μετάλλιο στους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ζητάει τη στήριξη της αφγανικής κυβέρνησης για να γίνει ο πρώτος που θα εκπροσωπήσει την πατρίδα του στο άθλημα της κολύμβησης στους αγώνες που θα διεξαχθούν στη Βραζιλία το 2016.

«Θέλω να με βοηθήσει η κυβέρνηση να πάρω μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ονειρεύομαι να κατακτήσω ένα μετάλλιο για τη χώρα μου και θέλω να γίνω σύμβολο για άτομα με αναπηρία σαν κι εμένα», λέει στους δημοσιογράφους στο κολυμβητήριο όπου κάνει προπόνηση.

Το Αφγανιστάν είναι μία χώρα που έχει υποστεί τα πάνδεινα από τους πολέμους και η φτώχεια αποθαρρύνει πολλούς Αφγανούς από το να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Πόσο μάλλον για άτομα με ειδικές ανάγκες, που συχνά αφήνονται στο περιθώριο Ο Αμπάς Καρίμι εξηγεί πως η ενασχόληση του με την κολύμβηση τον έκανε να δει τη ζωή με άλλο μάτι. «Στην αρχή υπέφερα πολύ που δεν είχα χέρια. Όταν άρχισα την κολύμβηση, συνειδητοποίησα ότι είμαι ικανός να καταφέρω τα πάντα. Απέκτησα ελπίδα για τη ζωή. Χρησιμοποιώντας τα πόδια μου, πετυχαίνω αυτό που θέλω. Δε φοβάμαι πλέον για τίποτα», δηλώνει με αυτοπεποίθηση.

Η συμμετοχή του στους Παραολουμπιακούς της Βραζιλίας είναι ένα όνειρο για τον ίδιο και θέλει να το δει να γίνεται πραγματικότητα. Προπονείται σκληρά καθημερινά και έχει ξεκινήσει εκμάθηση αγγλικών σε σχολείο της Καμπούλ. Είναι σίγουρος πως θα του χρησιμεύσουν… όταν ανέβει στο βάθρο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.