Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Οικονομική Κρίση: Πετάνε στο δρόμο τους αναπήρους στην Κύπρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Καταγγελίες από τον πρόεδρο της οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου για τα κομμένα επιδόματα που οδηγούν στην εξαθλίωση τους αναπήρους.

Παιδιά ενός κατώτερου Θεού αισθάνονται οι ανάπηροι. Και πώς να νοιώθουν έτσι μετά τις τελευταίες εξελίξεις λόγω και μνημονίου και τις περικοπές ή και τον πλήρη τερματισμό στα πενιχρά επιδόματα τους στην Κύπρο.

Την άμεση αποκατάσταση και επιστροφή των δίκαιων επιδομάτων τους από το κράτος ζητά ο πρόεδρος της οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, Δήμήτρης Λαμπριανίδης.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις -με αφορμή και το μνημόνιο- που έγιναν σε βάρος και των αναπήρων, με τις περικοπές ή ακόμα και τερματισμό επιδομάτων, τα οποία όχι μόνο ήταν απαραίτητα, άλλα έχρηζαν και αυξήσεων προς τα άτομα με αναπηρία, λόγω των πολλαπλών αναγκών τους, ο κύριος Λαμπριανίδης τονίζει την άμεση ανάγκη επαναφοράς τους.

Όπως εξήγησε οι ανάπηροι αφορούν μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού εκατοντάδων ανθρώπων, οι οποίοι σε περιόδους οικονομικής κρίσης έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα έπρεπε να προστατευθούν. Ωστόσο, οι περικοπές στα επιδόματα τους μειώνουν την ποιότητα ζωής τους, την ώρα μάλιστα που η ανεργία μαστίζει περισσότερο τους ανάπηρους ανθρώπους.

Ο κ. Λαμπριανίδης ξεκαθαρίζει, επίσης, πως αν η κατάσταση μείνει ως έχει, με τις τελευταίες αποφάσεις θα οδηγήσει στην φτώχεια και τον πλήρη αποκλεισμό από την κοινωνία των ατόμων με αναπηρίες.


Πηγή: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.