Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Θετική γνωμοδότηση για τη χρήση του Ilaris στη «μάχη» για τη θεραπεία της Ουρικής Αρθρίτιδας (ποδάγρας)

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ουρική αρθρίτιδα, η ασθένεια της καλοπέρασης και των «πάλαι ποτέ» γαλαζοαίματων, η «Νόσος των βασιλιάδων» όπως χαρακτηριστικά λεγόταν κάποτε λόγω της διατροφής και της έλλειψης δράσης από τους ασθενείς που την εμφάνιζαν, βρήκε το… φάρμακό της !!

Ένα νέο « όπλο» ενάντια στην ουρική αρθρίτιδα ή ποδάγρα, αποτελεί το Ilaris της εταιρίας Novartis.

Το Ιlaris (κανακινουμάμπη) έλαβε θετική γνωμοδότηση από την επιτροπή φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση (CHMP) του ΕΜΑ για τη χορήγησή του σε ασθενείς με συχνές κρίσεις ουρικής αρθρίτιδας στους οποίους οι συνηθισμένες θεραπείες δεν είναι αποτελεσματικές ή δεν είναι ανεκτές ή δεν έχουν την αντένδειξη για την ουρική αρθρίτιδα.

«Το Ilaris ενδείκνυται για τη θεραπεία ενηλίκων με τουλάχιστον 3 κρίσεις ουρικής αρθρίτιδας τους τελευταίους 12 μήνες και στους οποίους τα Μη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη Φάρμακα (ΜΣΑΦ) και η κολχικίνη αντενδείκνυνται, δεν είναι καλά ανεκτά ή δεν προσφέρουν ικανοποιητική απάντηση και στους οποίους επαναλαμβανόμενα σχήματα κορτικοστεροειδών δεν είναι κατάλληλα» αναφέρεται στη συγκεκριμένη απόφαση.

Σχεδόν το 90% των ασθενών με ουρική αρθρίτιδα στην Ευρώπη και την Αμερική, πάσχει από τουλάχιστον μία συνυπάρχουσα νόσο, όπως αρτηριακή υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, μεταβολικό σύνδρομο ή χρόνια νεφρική νόσο. Σε αρκετούς από αυτούς δεν είναι δυνατή η χορήγηση των συνηθισμένων θεραπειών, γεγονός που υπογραμμίζει την ανεκπλήρωτη –έως τώρα– ανάγκη για νέες θεραπείες στη βαριά ουρική αρθρίτιδα.

Σχετικά με την Ουρική αθροίτιδα.

Η ουρική αρθρίτιδα (ποδάγρα) είναι μια σοβαρή, χρόνια και προοδευτική φλεγμονώδης νόσος από την οποία γενικά πάσχει το 1 ως 4% των ενηλίκων άνω των 50 ετών. Θεωρείται η συχνότερη φλεγμονώδης αρθροπάθεια, ακόμη και από τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Λόγω της έντονης φλεγμονώδους κατάστασης του σώματος από τους κρυστάλλους ουρικού οξέως που σχηματίζονται στις αρθρώσεις, προκαλούνται κρίσεις. Όταν δεν αντιμετωπιστεί κατάλληλα, η νόσος μπορεί να οδηγήσει σε αναπηρία, μείωση της παραγωγικότητας στην εργασία και σημαντική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του ασθενούς. Η βαριά χρόνια ουρική αρθρίτιδα προκαλεί καταστροφή των αρθρώσεων και συσσώρευση κρυστάλλων ουρικού στις αρθρώσεις, τους τένοντες, ακόμη και το δέρμα (τόφοι).


Πηγή: http://www.sbctv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.