Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ποιες είναι οι αποζημιώσεις των Συμβουλίων των ΑΕΙ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πενήντα ευρώ ανά συνεδρίαση θα λαμβάνει ο Πρόεδρος και 25 ευρώ τα μέλη και ο γραμματέας.

Διακόσια ευρώ για συμμετοχή σε 4 συνεδριάσεις θα λαμβάνει κάθε μήνα ο τακτικός πρόεδρος ή ο αναπληρωματικός των Συμβουλίων των ΑΕΙ. Τα μέλη θα αμείβονται με 100 ευρώ όπως και ο γραμματέας. Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβουν πρόεδρος και μέλη τα πιο πάνω πόσα είναι η συμμετοχή σε 4 συνεδριάσεις το μήνα.

Σε περίπτωση που οι συνεδριάσεις είναι λιγότερες τότε το ποσό θα αναπροσαρμόζεται. Με λίγα λόγια 50 ευρώ τη συνεδρίαση θα λαμβάνει ο πρόεδρος και 25 ευρώ τα μέλη και ο γραμματέας. Τα πιο πάνω αναφέρονται στο ΦΕΚ υπ αριθμόν 636 της 19η Δεκεμβρίου του 2013 που καθορίζει τα σχετικά με την αποζημίωση των Συμβουλίων και παρουσιάζεται ακολούθως:

1. Καθορίζουμε κατ’ αποκοπή μηνιαία αποζημίωση για τον πρόεδρο, και τα μέλη του Συμβουλίου των ΑΕΙ της χώρας που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 8 του Ν. 4009/2011, για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου, ως εξής:

Α. Πρόεδρος τακτικός ή αναπληρωματικός 200 ευρώ
Β. Μέλη 100 ευρώ
Γ. Γραμματέας 100 ευρώ

Για την καταβολή της ανωτέρω αποζημίωσης εις ακέραιον, θα πρέπει ο Πρόεδρος, τα μέλη και ο Γραμματέας να συμμετέχει έκαστος, σε τέσσερις τουλάχιστον συνεδριάσεις το μήνα. Σε περίπτωση συμμετοχής σε λιγότερες συνεδριάσεις, η αποζημίωση περικόπτεται ανάλογα.

2. Το συμβούλιο των ΑΕΙ θα συνεδριάζει εκτός του κανονικού ωραρίου εργασίας των Δημοσίων Υπηρεσιών και σε χρόνο που δεν καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί συλλογικών οργάνων.

Από την απόφαση αυτή προκαλείται δαπάνη σε βάρος των προϋπολογισμών των Ιδρυμάτων ύψους 549.600,00 ευρώ για το τρέχον οικ. έτος και 549.600,00 ευρώ για κάθε ένα από τα οικ. έτη. Η δαπάνη για το οικ. έτος 2013 θα καλυφθεί από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις στους προϋπολογισμούς των Ιδρυμάτων στον ΚΑΕ 0264 και για τα επόμενα οικ. έτη από τις πιστώσεις που θα εγγράφονται στους προϋπολογισμούς των Ιδρυμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.