Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Απειλούνται με απόλυση 474 εκπαιδευτικοί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιοι εξαιρούνται της κινητικότητας.

Το ΦΕΚ με το οποίο ορίζονται θέσεις για εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, με δεύτερο πτυχίο κυρίως φιλολόγων, δασκάλων, νηπιαγωγών, σε διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει προκαλέσει την αντίδραση της Συντονιστικής Επιτροπής. Η τελευταία καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας για το γεγονός ότι δεν έχει συμπεριλάβει στη διαδικασία της κινητικότητας των εκπαιδευτικών με δεύτερο πτυχίο όλες τις ειδικότητες που υπάρχουν και δεν έχουν καταργηθεί.

Υπάρχουν εκπαιδευτικοί με δεύτερο πτυχίο μαθηματικού, φυσικού, χημικού και άλλων ειδικοτήτων που κάλλιστα θα μπορούσαν να καλύψουν κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και όμως το ΦΕΚ δεν τους περιλαμβάνει στην εν λόγω διαδικασία.

Πάγια θέση της Συντονιστικής Επιτροπής είναι να μεταταχθούν άμεσα σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όσοι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα διαθέτουν δεύτερο ή τρίτο πτυχίο (π.χ. δασκάλων, νηπιαγωγών, φιλολόγων, μαθηματικών, φυσικών, οικονομολόγων, και άλλων) μετά από αίτησή τους. Για το λόγο αυτό ζητούν να προκηρυχθούν θέσεις για όλες τις ειδικότητες.

Εκπαιδευτικοί με δεύτερο πτυχίου που έχουν μείνει εκτός της διαδικασίας της κινητικότητας αναμένεται να προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες. Για το όλο θέμα υπόμνημα εξέδωσε και η ΟΛΜΕ που μεταξύ των άλλων αναφέρει « στις 233 θέσεις εκπαιδευτικών που κατέχουν και δεύτερο πτυχίο δεν περιλαμβάνονται εκπαιδευτικοί με πτυχίο π.χ. φυσικού, μαθηματικού, χημικού, θεολόγου, φυσικής αγωγής, οικονομολόγου, οικ.-διοίκησης αλλά και άλλων ειδικοτήτων, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα οι οποίοι κατέχουν τέτοια πτυχία. Ζητάμε για μια ακόμα φορά να προκηρυχθούν θέσεις για όλες τις ειδικότητες».

Επίσης η ΟΛΜΕ στο υπόμνημά της προς τους Υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Κεδίκογλου αναφέρει ότι αίτημα της ομοσπονδίας είναι να καταργηθεί ο ν. 4172/13 (αρ.82) και να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία τους και παράλληλα να επαναλειτουργήσουν όλες οι ειδικότητες και οι τομείς στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ. Επίσης απαιτεί την άμεση εργασιακή αποκατάσταση των εκπαιδευτικών της ΤΕΕ σε εκπαιδευτική θέση μέσα στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα η ΟΛΜΕ καταγγέλλει το γεγονός ότι τα Υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις τους ουσιαστικά ομολογούν πως θα οδηγηθούν σε απόλυση τουλάχιστον 474 εκπαιδευτικοί, αφού οι θέσεις που ανακοίνωσαν πως θα προκηρυχθούν είναι 1400 (οι 150 από αυτές είναι εκτός Υπουργείου Παιδείας), ενώ οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν τα Υπουργεία είναι 1874.

Στις 30 Ιανουαρίου η δικάσιμος για την ακύρωση της απόφασης στο ΣτΕ

Στις 30 Ιανουαρίου του 2014 ορίστηκε η δικάσιμος για την αναστολή και ακύρωση της απόφασης με την οποία το Υπουργείο Παιδείας απαγόρευσε τη λειτουργία ορισμένων ειδικοτήτων της Α ΕΠΑΣ και τομέων της Β ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2013-2014. Κατά της απόφασης του Υπουργείου είχαν προσφύγει 172 γονείς- κηδεμόνες μαθητών και η Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Η αίτηση ακύρωση στο ΣτΕ

Η έκθεση επίδοσης στον Υπουργό Παιδείας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.