Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Δωρεάν γεύματα από το υπουργείο Παιδείας λαμβάνουν 71.000 μαθητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πρόγραμμα καλύπτει μαθητές 290 σχολείων.

Περίπου 71.000 μαθητές από 290 δημοτικά σχολεία αφορά η δωρεάν διανομή μικρογεύματος στα πλαίσια στήριξης των σχολείων με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Τα πιο πάνω δήλωσε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου σε Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Υφυπουργός Παιδείας ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι «τα σχολεία αυτά βρίσκονται στην πλειονότητα τους σε περιοχές των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης που συγκεντρώνουν αυξημένο αστικό πληθυσμό και παρουσιάζουν χαμηλούς κοινωνικοοικονομικούς και εκπαιδευτικούς δείκτες. Η επιλογή των σχολείων έγινε με βάση κοινωνικοοικονομικά κριτήρια όπως το μέσο εισόδημα της περιοχής.»

Το πρόγραμμα αυτό κοστολογείται στα 9.400.000 ευρώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους. Το εν λόγω πρόγραμμα δυστυχώς δεν καλύπτει όλους τους μαθητές ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου όμως από το μέρος του Υπουργείου καταβάλλεται κάθε προσπάθεια στο πλαίσιο του δυνατού.

Χορήγηση Μικρογεύματος-Δεκατιανού σε μαθητές που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα από το Δήμο Ιλίου

Εκτός από το Υπουργείο Παιδείας σε χορήγηση μικρογευμάτων αποφάσισε να προχωρήσει και ο Δήμος Ιλίου ο οποίος μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα παρέχει καθημερινά μικρογεύμα – δεκατιανό σε μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, στηρίζοντας τις οικογένειες που αδυνατούν να καλύψουν τη βασική ανάγκη σίτισης των παιδιών κατά την παραμονή τους στο σχολείο.

Η παροχή μικρογεύματος περιλαμβάνει τοστ ή σάντουιτς ή οποιοδήποτε άλλο είδος μικρογεύματος σε ατομική συσκευασία, με χυμό πορτοκάλι ή φρούτο εποχής.

Τα μικρογεύματα θα προμηθεύονται και θα διατίθενται σύμφωνα με τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, καθώς και τις ισχύουσες Αγορανομικές και Υγειονομικές Διατάξεις, συσκευασμένα χωρίς κανένα διακριτικό σήμα και θα διανέμονται στους γονείς από το χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 213 20 30 018 και 213 20 30 019.

Για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η απαραίτητη η κατάθεση σχετικής αίτησης από τους ενδιαφερόμενους γονείς στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.