Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Σκαρφαλώνει σε ψηλά μνημεία και κτίρια για να απαθανατίσει τη Βουδαπέστη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Ένας θαρραλέος μηχανοδηγός με πάθος για τη φωτογραφία έχει περάσει 6 χρόνια διακινδυνεύοντας ακόμη και να τραυματιστεί για να συλλάβει την «τέλεια εικόνα της Βουδαπέστης».

Ο Rizsavi Tamas από την Ουγγαρία άρχισε να αναρριχάται σε αγάλματα, κλιμακωτά κτίρια και μνημεία το 2008 σε μια προσπάθεια να βγάλει φωτογραφίες των αμαξοστοιχιών στις οποίες εργαζόταν, αλλά όταν διαπίστωσε ότι αυτά τα μεγάλα ύψη θα του επέτρεπαν να συλλάβει τα απόλυτα πλάνα από την πόλη στην οποία ζούσε, άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο έβλεπε τις φωτογραφίες. Μιλώντας στη βρετανική Daily Mail αποκάλυψε: «Ξεκίνησα φωτογραφίζοντας τα τρένα και αυτός είναι ο λόγος που ανέβαινα σε ψηλούς πύργους και κτίρια. Στη συνέχεια αποφάσισα ότι ήθελα να δείξω στους ανθρώπους πόσο όμορφη είναι η Βουδαπέστη κι έτσι δοκίμασα την αναρρίχηση σε όλο και ψηλότερα σημεία και φωτογράφιζα με διαφορετικά φώτα και καιρικές συνθήκες. Ευτυχώς η δουλειά μου είναι αρκετά ευέλικτη κι αυτός είναι ο λόγος που έχω ελεύθερο χρόνο και μπορώ να τραβήξω φωτογραφίες. Μερικές φορές έχω πάρει φωτογραφίες ακόμη και κατά τη διάρκεια του ωραρίου μου επειδή υπάρχουν στιγμές που δεν πρέπει να χάσω».

Ο ατρόμητος άνδρας παραδέχεται ότι έχει ανέβει σε πολύ μεγάλα ύψη από τότε που άρχισε να βγάζει τις φωτογραφίες της πόλης του. Ένα από αυτά περιλαμβάνει έναν ραδιοφωνικό πύργο ύψους περίπου 55 μέτρων που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Széchenyi στη Βουδαπέστη και στον οποίο ανέβηκε πρόσφατα.

Ο 24χρονος άνδρας που διακινδυνεύει κάθε μέρα για να βγάλει τις φωτογραφίες έχει προσελκύσει έναν τεράστιο αριθμό ακόλουθων στο Facebook που ξεπερνούν τους 72.000 και δήλωσε ότι δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά κατά την αναρρίχησή του για να βγάλει μια φωτογραφία. Το χειρότερο που έχει υποστεί, όπως λέει, είναι απλά το τσίμπημα μιας μέλισσας.

Το πιο ψηλό κτίριο στο οποίο έχει ανέβει είναι ο πύργος Lakihegyi ύψους 313 μέτρων. Όπως αποκαλύπτει, βέβαια, η οικογένειά του και οι φίλοι του φοβούνται όταν σκαρφαλώνει σε τόσο ψηλά σημεία, είτε είναι μνημεία, είτε άλλα κτίρια, αλλά εκείνος είναι ερωτευμένος με τη φωτογραφία και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει.




































Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.