Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Φόρτιση κινητού με ενέργεια από… ούρα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι έρευνες για το νέο φθηνό καύσιμο.

Ένα νέο μικροσκοπικό κελί καυσίμου που κοστίζει μόλις 1 λίρα και που μπορεί να παράγει ηλεκτρική ενέργεια από ούρα ανέπτυξαν οι ερευνητές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror, πρόκειται για ένα μικροβιακό κύτταρο καυσίμου το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει έναν ανανεώσιμο τρόπο παραγωγής ενέργειας σε απομακρυσμένες περιοχές με πολύ μικρό κόστος. Κάθε μία από τις κυψέλες καυσίμου, που αναπτύχθηκαν από ερευνητές στη Βρετανία κοστίζει από 1 έως 2 λίρες. Οι μικροβιακές κυψέλες καυσίμου χρησιμοποιούν φυσικές βιολογικές διαδικασίες ώστε τα βακτήρια να μετατραπούν σε οργανική ύλη, όπως τα ούρα σε ηλεκτρική ενέργεια. Τα ούρα ουσιαστικά περνούν μέσα από τις κυψέλες ώστε να γίνει η αντίδραση και τα βακτήρια να δημιουργήσουν ηλεκτρική ενέργεια.

Οι ερευνητές λένε ότι αυτό το νέο είδος των κυψελών είναι μικρότερο, πιο ισχυρό και φθηνότερο από ό,τι άλλες παρόμοιες συσκευές. Η δρ Mirella Di Lorenzo, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Bath στη χημική μηχανική δήλωσε: «Αν μπορούμε να αξιοποιήσουμε την πιθανή δύναμη από τα ανθρώπινα απόβλητα, αυτό θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στο πώς παράγεται η ηλεκτρική ενέργεια. Οι μικροβιακές κυψέλες καυσίμου μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της τριπλής πρόκλησης της εξεύρεσης λύσεων που υποστηρίζουν την ασφαλή, οικονομικά προσιτή και περιβαλλοντικά ευαίσθητη ενέργεια».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, επί του παρόντος μια μοναδική μικροβιακή κυψέλη καυσίμου μπορεί να παράγει δύο βατ ανά κυβικό μέτρο, αρκετά για να τροφοδοτήσουν μια συσκευή, όπως ένα κινητό τηλέφωνο. Τα μέλη της ερευνητικής ομάδας αναζητούν τώρα τρόπους για τη βελτίωση της ισχύος της εξόδου των μικροβιακών κυψελών καυσίμων και πιστεύουν ότι θα είναι σε θέση να αυξήσουν την απόδοσή τους με τη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού του.

Ο υποψήφιος διδάκτωρ Jon Chouler, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, ανέφερε ότι οι μικροβιακές κυψέλες καυσίμου θα μπορούσαν να είναι μια μεγάλη πηγή ενέργειας στις αναπτυσσόμενες χώρες, ιδίως στις φτωχές και αγροτικές περιοχές για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.