Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο Gay Pride στην Κύπρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Guest star η Άννα Βίσση.

Την πρώτη «Πορεία Περηφάνειας», όπως την αποκάλεσαν, διοργάνωσε απόψε στην Λευκωσία η οργάνωση ACCEPT ΛΟΑΤ Κύπρου. Στόχος της πορείας, στην οποία υπήρξε μεγάλη συμμετοχή, ήταν, σύμφωνα με τους διοργανωτές, η προώθηση της αποδοχής, της ισοτιμίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αγάπης. Στην πορεία πήραν μέρος Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, αλλά και πολίτες από κράτη μέλη της ΕΕ και τρίτες χώρες.

Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της ΕΕ στην Κύπρο, Κύπριοι ευρωβουλευτές, βουλευτές, ξένοι Πρέσβεις, καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων και οργανώσεων, ενώ η έκπληξη που επεφύλαξαν οι διοργανωτές ήταν η παρουσία της γνωστής Κύπριας τραγουδίστριας Άννας Βίσση, η οποία δήλωσε: «Σέβεσαι τον άνθρωπο για τις αρχές του και όχι για τον τρόπο που διαλέγει να αγαπά».

Η αναπληρώτρια επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο Αλεξάνδρα Ατταλίδου είπε ότι το Ευρωκοινοβούλιο πρωτοστατεί για την διασφάλιση ίσων δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες και πως δεν μπορεί η αγάπη να διχάζει.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Γιώργος Μαρκοπουλιώτης είπε ότι η Κομισιόν είναι υπέρ του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά της μισαλλοδοξίας και πως η διάκριση δεν ταιριάζει στην σύγχρονη Ευρώπη.

Η Επίτροπος Διοικήσεως, Ελίζα Σαββίδου, χαρακτήρισε την σημερινή μέρα «ιστορική» για την διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο και αναφέρθηκε στην σημασία και στην ανάγκη μιας κοινωνίας χωρίς διακρίσεις μακριά από την ομοφοβία.

Εκπρόσωποι των κομμάτων εξέφρασαν την συμπαράστασή τους προς τους συγκεντρωθέντες αναφέροντας την ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση του Συμφώνου Διαβίωσης από την Ολομέλεια της Βουλής.

Από την πλατεία Ελευθερίας η πορεία κατευθύνθηκε στην Βουλή, όπου νωρίτερα σήμερα μέλη του Παγκύπριου Ορθόδοξου Χριστιανικού Κινήματος είχαν επίσης μεταβεί σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των ΛΟΑΤ.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.