Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Κλείδωναν τα παιδιά τους στο υπόγειο χωρίς φαγητό και φως

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι γονείς με τον μικρότερο γιο ζούσαν πολυτελή ζωή στους επάνω ορόφους.

Οι αρχές του Παρισιού εντόπισαν δύο αγόρια μιας οικογένειας να ζουν σε άθλιες συνθήκες στο σκοτεινό υπόγειο του σπιτιού τους, ενώ η υπόλοιπη οικογένεια απολάμβανε μια σχετικά πολυτελή ζωή στους επάνω ορόφους.

Τα ανήλικα αγόρια ηλικίας 12 και 10 ετών, τα τελευταία τρία χρόνια αναγκάζονταν να κοιμούνται σε πεταμένα στρώματα στο υπόγειο, περιτριγυρισμένα από τις ακαθαρσίες τους, ενώ την ίδια στιγμή ο 39χρονος πατέρας τους, η 44χρονη μητριά τους και ο 7χρονος αδερφός τους έμεναν στους επάνω ορόφους του σπιτιού τους.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι αρχές, τους επιτρεπόταν να πηγαίνουν σχολείο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως τα βράδια τα κλείδωναν στο υπόγειο, χωρίς φως ή τουαλέτα. Ο πατέρας τους τα κακοποιούσε σωματικά, χτυπώντας τα με τη ζώνη του, ενώ πολλές φορές τα άφηναν χωρίς φαγητό.

Οι σοκαριστικές λεπτομέρειες για τη ζωή τους ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα, όταν ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, κατάφερε να ξεφύγει και απευθύνθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Seine-Saint-Denis, βορειοανατολικά του Παρισιού.

«Όταν έφτασε η αστυνομία στο σπίτι, βρήκαν τα στρώματα γεμάτα περιττώματα, όπως ακριβώς τα είχε περιγράψει το παιδί» ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Deve Maboungou.

Σύμφωνα με μια πηγή, η κακομεταχείριση των παιδιών ξεκίνησε όταν έφυγε από το σπίτι τους η φυσική τους μητέρα, η οποία ήταν ναρκομανής, και ο πατέρας τους βρήκε μια άλλη γυναίκα. Εκείνη είχε δύο γιους, έναν 17 χρονών και τον μικρότερο 7 ετών.

Ο μεγαλύτερος γιος της ζούσε στο Παρίσι και μαθήτευε ως χορευτής στην Όπερα του Παρισιού, γράφει η Daily Telegraph. Ο δε μικρότερος γιος της πήγαινε σε ιδιωτικό σχολείο και ζούσε μια εντελώς διαφορετική ζωή από τα δύο αγόρια.

Όταν οι αρχές ανέκριναν τον πατέρα τους για τις συνθήκες ζωής των παιδιών του εκείνος φέρεται να απάντησε ότι ήταν πολύ δ»ύσκολα παιδιά και άτακτα».

Τόσο ο ίδιος όσο και η μητριά τους τελούν υπό κράτηση, με την κατηγορία της κακομεταχείρισης ανηλίκου.
Τα παιδιά ελέγχθηκαν από παιδίατρο και πρόκειται να δοθούν σε ανάδοχες οικογένειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.