Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Κανονικά η καταβολή συντάξεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κανονικά θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαΐου, ακόμη και στους συνταξιούχους που δεν έχουν έγκυρο ή καθόλου αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης ή Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. Οι συνταξιούχοι αυτών των περιπτώσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, αγγίζουν τους 141.000.

Το υπουργείο Εργασίας λόγω της εορτής του Πάσχα, έδωσε εντολή στην ΗΔΙΚΑ να καταβληθούν κανονικά όλες οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές και στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει ΑΜΚΑ-ΑΦΜ.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, κρίνεται αναγκαίο να αναρτηθεί εκ νέου η ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ στο διαδίκτυο (www.idika.gr) (από αύριο, Τρίτη, 23-4-2013) προκειμένου να συμπληρωθούν ηλεκτρονικά τα εναπομείναντα κενά ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ, που αφορούν σε συντάξεις του Δημοσίου και των λοιπών Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και η σχετική ιστοσελίδα του ΙΚΑ (www.ika.gr) για τις μη συμπληρωμένες σε ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ συντάξεις, που αυτό χορηγεί.

Οι δύο ιστοσελίδες θα παραμείνουν αναρτημένες στο διαδίκτυο μέχρι και τις 9-5-2013 ώστε να μπορέσουν όλοι οι συνταξιούχοι να εξακριβώσουν ότι οι συντάξεις τους είναι πλήρως ενημερωμένες αναφορικά και με τους δύο αριθμούς (ΑΜΚΑ και ΑΦΜ) και σε αντίθετη περίπτωση να προβούν στη συμπλήρωσή τους.

Ως εκ τούτου, τίθεται σε ισχύ ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος 4144/2013, σύμφωνα με τον οποίο γίνεται αυτόματη αναστολή καταβολής κάθε σύνταξης που δεν είναι ταυτοποιημένη με ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

Τα νέα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας δείχνουν ότι από τις 4.387.270 συντάξεις, που χορηγούνται σήμερα, ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 1.52% δεν έχει ΑΜΚΑ (δηλαδή 66.859 συντάξεις) και μόλις το 1.69% των συντάξεων δεν έχουν ΑΦΜ (δηλαδή 74.069 συντάξεις).


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.