Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Δυο εταιρείες σκοπεύουν να αλλάξουν τα δεδομένα στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Smartphones με διάρκεια μπαταρίας 7 ημερών θέλει η Intelligent Energy.

Η Intelligent Energy είναι μια εταιρεία η οποία έχει ένα βασικό στόχο: θέλει να δημιουργήσει μια τεχνολογία με fuel-cell μπαταρίες για τα smartphones, η οποία θα βελτιώσει δραματικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Μόλις σήμερα, η συγκεκριμένη εταιρεία υπέγραψε ένα συμφωνητικό για την από κοινού ανάπτυξη και κατασκευή μιας τέτοιας τεχνολογίας με κάποια ανώνυμη εταιρεία κατασκευής smartphone, ώστε να μπορέσει να βάλει αυτό το σχέδιο, σε γραμμή παραγωγής. Οι δύο αυτές εταιρείες θα δουλέψουν παράλληλα στην κατασκευή της τεχνολογίας που ενσωματώνει κυψέλες καυσίμου στις μπαταρίες (embedded fuel-cell technology), η οποία θα είναι δυνατό να αποδίδει μέχρι και 7 ημέρες συνεχούς ενέργειας σε κάποιο smartphone.

Ο Julian Hughes, ο manager director της Intelligent Energy Consumer Electronics, ανέφερε τα εξής: «Πιστεύουμε πως η ενσωμάτωση της τεχνολογίας fuel-cell σε φορητές συσκευές παρέχει μια λύση στο σημερινό πρόβλημα της ζωής της μπαταρίας, με τους χρήστες να ζητούν όλο και περισσότερη διάρκεια για τα τηλέφωνά τους. Αυτό που προσφέρουμε είναι μια λύση καθαρή κια αποδοτική που σημαίνει ότι οι χρήστες θα έχουν πραγματικά κινητά και θα είναι ελεύθεροι».

Η αλήθεια είναι πως έχει απόλυτο δίκιο για τη συγκεκριμένη καινοτομία της μπαταρίας. Ρίχνοντας μια ματιά σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε σήμερα με τη χρήση των smartphones μας, θα καταλάβουμε πως δεν έχουν καμία σχέση με εκείνα που μπορούσαμε να κάνουμε με το κινητό μας τηλέφωνο πριν από 5 χρόνια.

Οι κάμερες έχουν βελτιωθεί δραματικά, η ταχύτητα των επεξεργαστών αυξάνεται όλο και περισσότερο, νέες τεχνολογίες έχουν εισχωρήσει στα smartphones, όπως είναι το Touch ID και το 3D Touch κι όλα αυτά σε συνδυασμό με το όλο και μικρότερο πάχος της συσκευής.

Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου, βλέπουμε πως μόνο ένα πράγμα έχει μείνει ίδιο κι αυτό δεν είναι άλλο από τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Εδώ και πολύ καιρό, δεν έχουμε δει κάποιο smartphone να έχει διάρκεια ζωής μπαταρίας παραπάνω από μία ή δύο ημέρες (εξαρτάται τη συσκευή και τη χρήση), ενώ όταν ακούμε πως η μπαταρία έχει διάρκεια έστω και δύο ημέρες, τότε σκεφτόμαστε πως η χρήση δεν είναι και τόσο μεγάλη. Για κάποιους χρήστες που παίζουν και παιχνίδια δε, η διάρκεια της μίας ημέρας δεν είναι αρκετή, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να έχουν μαζί τους και κάποια εξωτερική πηγή ενέργειας.

Η τεχνολογία η οποία θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των smartphone σε μία εβδομάδα, είναι από εκείνες τις τεχνολογίες που λέμε «το όνειρο του κάθε χρήστη smartphone» και ειδικά εκείνων που έχουν iPhone -έχει εδώ και χρόνια που φωνάζουμε/κράζουμε την Apple να κάνει κάτι για το συγκεκριμένο θέμα. Έτσι, η τεχνολογία αυτή θα είναι σημαντική για δύο κατηγορίες χρηστών:
  • Εκείνων που βαριούνται να έχουν πάντα και παντού μαζί τους ένα καλώδιο φόρτισης καθώς ζουν με το φόβο μήπως και «κλείσει» η συσκευή τους καθώς θα έχει «μείνει» από μπαταρία.
  • Εκείνων που δεν έχουν πρόσβαση σε κάποια πηγή ενέργειας για αρκετές ημέρες, επομένως η επαναφόρτιση όταν την χρειάζονται, δεν τους είναι άμεσα διαθέσιμη.

Το πιο σημαντικό νέο, βέβαια, είναι πως η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν θ’ αργήσει και πάρα πολύ να βρεθεί στα χέρια των καταναλωτών. Ο CEO της Intelligent Energy, Henri Winand, ανέφερε πως αυτή η νέα τεχνολογία μπαταριών μπορεί να κάνει την εμφάνισή της μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, σε περίπτωση που όλα πάνε βάση σχεδίου.

Η τεχνολογία κυψελών καυσίμου είναι προφανώς έτοιμη, καθώς από εδώ και πέρα, οι υπεύθυνοι εργάζονται στη σμίκρυνση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, ώστε να μπορέσουν να τις εφαρμόσουν στα smartphones. Τέλος, όπως αναφέραμε και στην αρχή, η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου project έχει ξεκινήσει μόλις σήμερα, με εμπλεκόμενες τις Intelligent Energy και την ανώνυμη εταιρεία. Ίσως σύντομα να δούμε κάποια αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας και τεχνολογίας.


Πηγή: http://blog.appleworldhellas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.