Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Παίζετε με τα παιδιά; Γιατί δεν πρέπει να τα αφήνετε να σας κερδίζουν!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Πρέπει να αφήνετε το παιδί σας να κερδίζει στα επιτραπέζια παιχνίδια», αναρωτιέται ο αρθρογράφος της Wall Street Journal και η απάντηση, σύμφωνα με πολλούς ειδικούς ψυχολόγους, είναι ένα ηχηρό ΟΧΙ!

Από τη στιγμή που ένα παιδί γίνεται 5 ή 6 ετών, οι γονείς θα πρέπει να παίζουν επιτραπέζια με τα παιδιά τους, αρκετά σοβαρά. Ειδικότερα βέβαια, υποστηρίζεται ότι δεν πρέπει να συντρίψετε τα παιδιά στα επιτραπέζια παιχνίδια, διότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα θέλουν να ξαναπαίξουν, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο μπαμπάς ή η μαμά είναι «δυνατοί» αντίπαλοι.

Και αυτό γιατί τα παιδιά καταλαβαίνουν πότε οι γονείς χάνουν επίτηδες. Αν τα παιδιά μάθουν συνέχεια να νικούν, δεν θα ξέρουν να αντιμετωπίσουν μια ενδεχόμενη ήττα στο μέλλον ή μια ανταγωνιστική συμπεριφορά.

Ο σωστός τρόπος συναγωνισμού στα παιχνίδια «χτίζει» χαρακτήρα και προσωπικότητα και δημιουργεί καλή αίσθηση της ευγενούς άμιλλας και της δικαιοσύνης. Οι ψυχολόγοι λένε ότι ακόμα και σε κάποια φαινομενικά ανόητα παιχνίδια, υπάρχουν μεγάλα διδάγματα για τον αθλητισμό, τις επιχειρήσεις και τη ζωή γενικότερα.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.