Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

Απειλεί με κινητοποιήσεις η ΚΕΔΕ την 1η Δεκεμβρίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κόκκινο πανί οι θεσμοθετημένοι πόροι που δεν της έχουν αποδοθεί.

«Έμπρακτη ανταπόκριση», όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρός της, Γιώργος Πατούλης, αναμένει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) από την κυβέρνηση, όσον αφορά την απόδοση θεσμοθετημένων πόρων. Διαφορετικά, προειδοποίησε, η Γενική Συνέλευσή της, την 1η Δεκεμβρίου, θα αποφασίσει δυναμικές κινητοποιήσεις.

«Η διατύπωση καλών προθέσεων για την απόδοση των πόρων δεν μας αρκεί, αναμένουμε να υπάρξει έμπρακτη ανταπόκριση. Σε διαφορετική περίπτωση η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ θα αναγκαστεί να βάλει στο τραπέζι προτάσεις για τη δυναμική διεκδίκηση απόδοσης των πόρων», ανέφερε μιλώντας το πρωί στην ημερίδα του Προγράμματος Επιμόρφωσης Αιρετών που πραγματοποιείται σήμερα στο Ηράκλειο Κρήτης και συνδιοργανώνουν η ΚΕΔΕ, η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ «η υστέρηση στην απόδοση πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ, με συνέπεια να στενεύουν όλο και περισσότερο τα περιθώρια απόδοσής τους μέχρι το τέλος του έτους». Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στην ανάγκη εκπόνησης ενός νέου προγράμματος για την απόδοση των νομοθετημένων πόρων, ενώ καυτηρίασε το γεγονός ότι η αυτοδιοίκηση λαμβάνει από το «πράσινο» ταμείο μόλις το 2,5% των εσόδων, ενώ θα έπρεπε να εισπράττει το 10%. Επίσης χαρακτήρισε ως «προβληματική» την κατάσταση και σε επίπεδο δανεισμού από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, από όπου οι δήμοι δανείζονται με υψηλό επιτόκιο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.