Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

Η Βρετανική αστυνομία ζήτησε συγνώμη από επτά γυναίκες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είχαν ερωτικές επαφές με μυστικούς πράκτορες.

Συγνώμη ζήτησε η βρετανική αστυνομία από επτά γυναίκες οι οποίες διατηρούσαν ερωτικές σχέσεις με μυστικούς πράκτορες, χωρίς να γνωρίζουν την ιδιότητα των συντρόφων τους, κάτι που συνιστά «παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών».

«Ζητώ ανεπιφύλακτα συγγνώμη εξ ονόματος της αστυνομίας. Αναγνωρίζω ότι οι σχέσεις αυτές ήταν μια παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών, μια κατάχρηση εξουσίας από την πλευρά της αστυνομίας και προκάλεσαν σημαντικά ψυχικά τραύματα», τόνισε ο Μάρτιν Χιούιτ, ο υποδιευθυντής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Οι αρχές έχουν καταλήξει σε συμφωνία με τις γυναίκες αυτές, οι οποίες θα αποζημιωθούν για την προσβολή που τους έγινε.

Σύμφωνα με το BBC, πέντε μυστικοί πράκτορες διατηρούσαν σχέσεις με αυτές τις γυναίκες, ορισμένες από τις οποίες ήταν μέλη ακροαριστερών οργανώσεων ή ειρηνιστικών κινημάτων. Ο ένας μάλιστα από αυτούς απέκτησε και ένα παιδί από τη σύντροφό του.

Πέρσι τον Οκτώβριο η αστυνομία δεσμεύτηκε να αποζημιώσει με το ποσό των 425.000 λιρών (περίπου 540.000 ευρώ) τη μητέρα του παιδιού η οποία αγνοούσε την ιδιότητα του συντρόφου της.

Η Σκότλαντ Γιαρντ διευκρίνισε πάντως ότι στις οδηγίες που είχαν δοθεί στους πράκτορες δεν προβλεπόταν η σύναψη ερωτικών δεσμών με τις γυναίκες.

Η ομάδα για την οποία εργάζονταν οι πέντε μυστικοί αστυνομικοί είχε ιδρυθεί το 1968 και διαλύθηκε το 2008.


Ο Mark Kennedy είναι ένας από τους αστυνομικούς

Ο Jim Boyling είχε σχέση με δυο γυναίκες


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.