Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

Νέα διάταξη φέρνει στο προσκήνιο το θέμα φοίτησης του Ρωμανού - Τι λέει το υπουργείο Δικαιοσύνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επανέρχεται στην επικαιρότητα το θέμα της φοίτησης του Νίκου Ρωμανού και τη χορήγηση αδειών μετά από δημοσιεύματα για διάταξη νόμου που έχει ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στο νέο άρθρο δεν προβλέπεται η σύμφωνη γνώμη για τις άδειες κρατουμένων του δικαστικού οργάνου που διέταξε την κράτησή των κρατουμένων και αρμόδιο είναι πλέον το το συμβούλιο των φυλακών.

Η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης

"Η συντονισμένη προσπάθεια για ανακάλυψη ατοπημάτων στην νομοπαρασκευαστική δραστηριότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη. Σειρά τώρα έχει η γνωστή ρύθμιση για τις εκπαιδευτικές άδειες των κρατουμένων με "βραχιολάκι" " αναφέρει και προσθέτει:

"Το Υπουργείο προκρίνει να επαφίεται η σχετική κρίση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της φυλακής, το οποίο προεδρεύεται από εισαγγελέα. Λόγος: ο εισαγγελέας - επόπτης της φυλακής είναι γνώστης, όχι μόνο της κατηγορίας ή της καταδίκης, αλλά και της πορείας του κρατουμένου και των συνθηκών της εκτέλεσης της ποινής, δεδομένα τα οποία συνήθως δεν είναι γνωστά στον ανακριτή της υποθέσεως. Θεωρεί άραγε κανείς ακατάλληλους για τη σχετική κρίση τον εισαγγελέα και τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου ;

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης πάντως επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά: θα ακούσει στο πλαίσιο της ανοιχτής διαβούλευσης με πολύ προσοχή τους αντιλόγους, θα επεξεργαστεί τα κείμενα και θα προτείνει τις θέσεις που προάγουν την κοινωνική ασφάλεια και το κράτος δικαίου. Παρακάμπτει τις κραυγές και ευχαριστεί τους πολίτες και τους αρμόδιους που συμβάλλουν με τα σχόλια τους στην ευρύτερη νομοπαραγωγική διαδικασία".

Σε παρέμβασή του στο MEGA ο Νίκος Παρασκευόπουλος ξεκαθάρισε ότι θα ακούσει τις γνώμες πριν διαμορφωθεί το νομοσχέδιο και είπε χαρακτηριστικά ότι "είναι ανοιχτή με διάλογο η αναδιαμόρφωση του άρθρου".
Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.