Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Τέλος στις ενέσεις ινσουλίνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια νέα μέθοδο χορήγησης της ινσουλίνης, που θα βάλει τέλος στις καθημερινές ενέσεις, αναπτύσσουν επιστήμονες στην Ινδία, οι οποίοι για πρώτη φορά κατάφεραν να χορηγήσουν την ουσία από το στόμα με κάψουλες.

Η καινοτομία πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του ινδικού Εθνικού Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Εκπαίδευσης και Έρευνας, οι οποίοι εξηγούν στην έκθεσή τους ότι η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς δεν είχε επιτευχθεί στο παρελθόν επειδή τα πεπτικά ένζυμα διασπούν την ινσουλίνη προτού απορροφηθεί από το σώμα, αλλά και επειδή είναι πολύ δύσκολο να περάσει η ινσουλίνη στο αίμα από το έντερο.

Για να μπορέσουν οι επιστήμονες να πετύχουν κάτι τέτοιο, κάλυψαν την ινσουλίνη με λιποσώματα και πολυηλεκτρολύτες, καθώς και με φολικό οξύ, το οποίο σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες βοηθά τα λιποσώματα να απορροφηθούν τόσο από τα τοιχώματα του εντέρου, όσο και από το αίμα.

Στη συνέχεια τη χορήγησαν σε ποντίκια και διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα της γλυκόζης στον οργανισμό τους μειώθηκαν αρκετά και μάλιστα σχεδόν όσο μειώνονται όταν η ουσία χορηγείται σε ενέσιμη μορφή.

Η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία μιας θεραπείας που θα χορηγείται από το στόμα και θα απαλλάξει τους ασθενείς από την ταλαιπωρία που υφίστανται λόγω των ενέσεων που πρέπει να κάνουν σε καθημερινή βάση.

Η έκθεση των ερευνητών δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Biomacromolecules, ενώ έναν εναλλακτικό τρόπο για την καθημερινή χορήγηση της ινσουλίνης μελετούν αυτόν τον καιρό και επιστήμονες στη Β. Καρολίνα των ΗΠΑ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.