Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Οι τετράποδοι αστυνομικοί που μυρίζονται τα εγκλήματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα διαφορετικά όπλα της ΕΛ.ΑΣ.

Είναι δύο καλοί φίλοι και συνεργάτες. Μαζί στους κινδύνους της δουλειάς, μαζί και στο σπίτι. Ο ένας προστατεύει τον άλλο στη μάχη κατά της εγκληματικότητας. Ο αστυνομικός συνοδός και ο αστυνομικός σκύλος.«Μια σχέση ιδιαίτερη» λέει στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» ο Θ.Κ., αστυνομικός και συνοδός του Λορντ, ενός γερμανικού ποιμενικού που μυρίζει από μακριά τις ναρκωτικές ουσίες.

Ο Λορντ είναι ένα από τα 186 σκυλιά που δουλεύουν για την Ελληνική Αστυνομία. Πιστά, υπάκουα, έξυπνα και πολύ καλά εκπαιδευμένα, συμμετέχουν σε έρευνες για τον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών, εκρηκτικών, αγνοούμενων, αλλά και στις πεζές περιπολίες.

«Είναι σαν να έχεις ένα παιδί που πρέπει να του δείξεις αγάπη και προσοχή. Να το ταΐζεις και να το φροντίζεις συνέχεια. Σχεδόν όλο το 24ωρο είμαστε μαζί. Ξυπνάμε την ίδια ώρα, κοιμόμαστε την ίδια ώρα», λέει ο αστυνομικός για τον Λορντ

Σύντομα, η ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να αποκτήσει ακόμη 44 τετράποδους «αστυνομικούς» σε περιοχές όπου υπάρχουν μεγάλες ανάγκες αστυνόμευσης, όπως ο Έβρος.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.