Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Τα 10 πιο εντυπωσιακά αεροδρόμια του κόσμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μοιάζουν με μικρές πόλεις - Δείτε φωτογραφίες.

Το αεροδρόμιο για κάποιες χώρες δεν είναι απλά ένα σημείο άφιξης και αναχώρησης αεροπλάνων, αλλά κάτι παραπάνω. Γι' αυτό έχουν εντυπωσιακό σχεδιασμό και προσφέρουν πολλές υπηρεσίες.

Με... κύματα για surfing, κινηματογράφους και γήπεδα γκολφ, τα αεροδρόμια γίνονται μικρές πόλεις που μπορεί να αποτελούν από μόνα τους ταξιδιωτικό προορισμό.

Δείτε τα πιο εντυπωσιακά αεροδρόμια του κόσμου σύμφωνα με την Telegraph...
10. Διεθνές αεροδρόμιο του Βανκούβερ



Το εντυπωσιακό αεροδρόμιο με θέα τη θάλασσα επεκτείνει τη σχέση του με το νερό και εντός, καθώς διαθέτει ένα εκπληκτικό ενυδρείο 114.000 λίτρων και ένα μικρότερο 1.800 λίτρων με μέδουσες. Με τη βοήθεια αυτών, συγκαταλέγεται στη λίστα με τα πιο εντυπωσιακά αεροδρόμια παγκοσμίως.

9. Αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, Ολλανδία



Το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ εκτός από μια ευκαιρία να γευτεί κανείς την ολλανδική κουζίνα και να δει το καινοτόμο ανθοπωλείο με τις τουλίπες, διαθέτει βιβλιοθήκη και κατάστημα αφιερωμένο στην τέχνη και την ιστορία της Ολλανδίας. Τόσο η βιβλιοθήκη και το μουσείο είναι υπό ανακαίνιση και αναμένεται να ανοίξει και πάλι το επόμενο έτος.

8. Αεροδρόμιο του Χίθροου, Βρετανία



Το αεροδρόμιο του Λονδίνου είναι ίσως το πλέον κατάλληλο μέρος για όσους θέλουν να ξοδέψουν τον ελεύθερο χρόνο τους, καθώς το Χίθροου θεωρείται ένα από τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου για ψώνια. Διαθέτει διάσημες μάρκες και καταστήματα για τους λάτρεις των αγορών.

7. Αεροδρόμιο του Ντουμπάι



Ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο, με εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πισίνα, το γυμναστήριο, το τζακούζι και τη σάουνα έναντι ενός μικρού ποσού. Υπάρχουν επίσης κήποι για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τη βαβούρα και να βρουν μια όαση ηρεμίας. Φυσικά υπάρχουν δεκάδες μαγαζιά και εστιατόρια απ' ό,τι μπορείτε να φανταστείτε και το μεγαλύτερο κατάστημα αφορολόγητων ειδών στον κόσμο.

6. Αεροδρόμιο Barra, Σκωτία



Μπορεί να μην έχει δεκάδες καταστήματα με αφορολόγητα είδη ή κινηματογράφο, αλλά το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι το μοναδικό στον κόσμο που χρησιμοποιεί... μια παραλία ως διάδρομο του. Δεν χρειάζεται λοιπόν να ανησυχείτε για τις καθυστερήσεις, είστε ήδη σε παραλία!

5. Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ



Πρόκειται για έναν διεθνή αερολιμένα που μετά βίας σας κάνει να νιώθετε σαν να είστε σε ένα αεροδρόμιο. Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ διαθέτει το δικό του τροπικό δάσος, με ζούγκλα για... χαλαρό περπάτημα κατά την αναμονή. Ομολογουμένως εντυπωσιακό.

4. Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon, Νότια Κορέα



Το Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon στη Νότια Κορέα ψηφίστηκε ως το δεύτερο καλύτερο στα φετινά βραβεία της Telegraph. Έχει μεταξύ άλλων παγοδρόμιο, σινεμά και καζίνο, καθώς και ένα γήπεδο γκολφ. Υπάρχει επίσης μια σειρά από εγκαταστάσεις χαλάρωσης, μεταξύ των οποίων επτά κήπους, χώρο για δωρεάν ντους και ένα σπα με σάουνα, μπανιέρες και ιδιωτικά δωμάτια ύπνου.

3. Αεροδρόμιο Μονάχου, Γερμανία



Εάν σας αρέσει το σέρφινγκ μπορείτε να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας στο μεγαλύτερο στάσιμο κύμα του κόσμου, στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Διαγωνισμοί και παιχνίδια για τα παιδιά θα τα κρατήσουν απασχολημένα μέχρι την πτήση.

2. Διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κόνγκ



Είναι από τα αεροδρόμια που παρακαλάς να έχει καθυστέρηση η πτήση καθώς μπορείς να απολαύσεις μια ταινία στην τεράστια 4D αίθουσα του κινηματογράφου ή να παίξεις γκολφ στο γήπεδο. Εναλλακτικά μπορεί κανείς να συμμετέχει στο τουρνουά της FIFA σε μία από τις κονσόλες Playstation του αεροδρομίου. Το αεροδρόμιο έχει επίσης προσομοιωτή πτήσης για να περάσετε την ώρα σας.

1. Τσανγκί, Σιγκαπούρη



Ψηφίστηκε ως το καλύτερο αεροδρόμιο του 2014 στα βραβεία της Telegraph. Διαθέτει κινηματογράφους που λειτουργούν όλο το 24ωρο, πισίνα, συλλογές με έργα τέχνης, κήπους ακόμη και έναν καταρράκτη που ονομάζεται Jewel. Δικαίως μπορεί λοιπόν να μπει πρώτο στη λίστα με τα πιο εντυπωσιακά αεροδρόμια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.