Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Τα εννέα ακριβότερα εστιατόρια στον κόσμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εμπειρία για τον ουρανίσκο και το πορτοφόλι σας - Δείτε φωτογραφίες.

Εννέα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο προσκαλούν τους θαμώνες να απολαύσουν τα εκλεπτυσμένα και πρωτότυπα πιάτα τους- αλλά και να βάλουν το χέρι τους αρκετά βαθιά στην τσέπη. Ένα από αυτά είναι φτιαγμένο πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ενώ σε άλλο ένα πιάτο αυθεντικής ιαπωνικής κουζίνας κοστίζει 600 δολάρια. Σύμφωνα με το conde nast, αυτά είναι τα πιο ακριβά εστιατόρια σε όλο τον κόσμο που θα μείνουν αξέχαστα- στους γευστικούς κάλυκες αλλά και το πορτοφόλια σας.

SubliMotion, Ίμπιζα, Ισπανία

Προετοιμαστείτε να πέσει το σαγόνι σας μέχρι το πάτωμα και να ξανασηκωθεί, όπως στα καρτούν: Το εστιατόριο SubliMotion, χωρητικότητας μόλις 12 ατόμων, στο Hard Rock Hotel, θα χρεώνει 1.506 δολάρια το άτομο για το δείπνο του- που περιλαμβάνει 20 πιάτα!



Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Paco Roncero δεν έχει ακόμα αποκαλύψει το μενού του αλλά λέγεται πως θα παντρεύει το φαγητό με την τέχνη και την τεχνολογία.

Alain Ducasse at The Dorchester, Λονδίνο

Με τρία αστέρια Michelin στο «πέτο» του, το γαλλικό εστιατόριο υπό τη σεφ Jocelyn Herland χρεώνει μενού επτά πιάτων 301 δολάρια.



Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φουα γκρα με πάστα φρέσκων βοτάνων και τρούφα- αλλά στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται τίποτα έξτρα, ούτε κρασί.

Ithaa Undersea Restaurant, Μαλδίβες

Βρίσκεται περίπου πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια του Ινδικού Ωκεανού και η κατασκευή του κόστισε περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια.



Οι θαμώνες απολαμβάνουν θέα 180 μοιρών σε κοράλια και όλη τη θαλάσσια ζωή, όπως σαλάχια και καρχαρίες.

Restaurant Le Meurice, Παρίσι

Άλλο ένα από τα δημιουργήματα του Alain Ducasse, όπου η χλιδή ξεχειλίζει στην αίθουσα που είναι εμπνευσμένη από τις Βερσαλίες, με καθρέφτες και κρυστάλλινους πολυελαίους.



Το μενού των πέντε πιάτων ξεκινά από τα 380 ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από τρεις σπεσιαλιτέ και επιλογή τυριών και επιδορπίων.

Maison Pic, Drôme, Γαλλία

Η σεφ Anne-Sophie Pic είναι μία από τις έξι γυναίκες σεφ στον κόσμο που «διοικεί» κουζίνα βραβευμένη με τρία αστέρια Michelin, και το εμπνευσμένο μενού της με εννέα πιάτα κοστίζει 442 δολάρια.



Περιλαμβάνει αλμυρά bon-bon με ελαφρώς καπνιστό πικάντικο νεροκάρδαμο κονσομέ αλλά και κατσικάκι γάλακτος της περιοχής μαριναρισμένο σε αρωματικά βότανα και λικέρ Chartreuse.

Masa, Νέα Υόρκη

Δύο αρχές κυριαρχούν στο επώνυμο εστιατόριο του σεφ Takayama: η απλότητα και η ανάδειξη της γεύσης του κάθε συστατικού.



Τα πιάτα του μενού κοστίζουν 450 δολάρια και μπορεί να είναι αυστηρά στην εμφάνισή τους αλλά η απουσία «στολιδιών» είναι μέρος της παρουσίασης, ειδικά όταν πρόκειται για «παρέλαση» εξωτικών θαλασσινών.

Per Se, Νέα Υόρκη

Ακόμα και με τιμή 310 δολάρια το άτομο, αυτός ο ναός haute cuisine μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολος ως προς τις κρατήσεις.



Αξίζει ωστόσο τη φασαρία- και το κόστος- για να βιώσει κανείς τα «όστρακα και μαργαριτάρια» με την υπογραφή του Thomas Keller, με συνέχεια ακόμα οκτώ πιάτων στα οποία δεν επαναλαμβάνεται κανένα συστατικό.

Aragawa, Τόκιο

Εδώ είναι το wagyu— ειδικά της εκλεκτής ποικιλίας Sanda- που ελκύει τους κρεατοφάγους από όλο τον κόσμο.



Οι τιμές κυμαίνονται από 284 έως 341 δολάρια, αν παραγγείλει κανείς από το μενού prix fixe.

Kitcho, Κυότο

Θα χρειαστεί να δώσετε 600 δολάρια για να γευτείτε το kaiseki, που πολλοί πιστεύουν πως είναι η επιτομή της προσεκτικά επιμελημένης και εκτελεσμένης ιαπωνικής κουζίνας.



Σεφ τρίτης γενιάς ο Kunio Tokuoka προετοιμάζει σειρά εκλεπτυσμένων πιάτων που αναδεικνύουν τα εποχικά ντόπια προϊόντα, όπως το hamo- ιαπωνικό χέλι- και ayu, τα οποία οι θαμώνες μπορούν να απολαύσουν στο ιδιωτικό τους δωμάτιο tatami.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.