Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Εικόνες καταστροφής πέντε περίπου χρόνια μετά το τσουνάμι στην Ιαπωνία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εγκατάλειψη και ερημιά μετά το σαρωτικό πέρασμα - Δείτε τις φωτογραφίες.

Πέντε περίπου χρόνια μετά το σεισμό των 9 Ρίχτερ και το τσουνάμι στην Ιαπωνία οι περιοχές που επλήγησαν είναι εγκαταλελειμμένες και έρημες. Εκεί που κάποτε βρίσκονταν τα τουριστικά θέρετρα με τους χιλιάδες τουρίστες τώρα στέκονται τα κατεστραμμένα ξενοδοχεία.

Η παράκτια περιοχή Μιγιάγκι που είχε πληγεί περισσότερο από το τσουνάμι του Μαρτίου του 2011, το οποίο άφησε περισσότερους από 15.000 νεκρούς και μερικές χιλιάδες αγνοούμενους, σε τομείς όπως η Ματσουσίμα κατάφερε να ανακάμψει σχετικά γρήγορα με τις επιχειρήσεις να επαναλειτουργούν μέσα σε λίγους μήνες. Ωστόσο σε άλλα μέρη της ακτής Μιγιάγκι αγωνίζονται ακόμα και οι καταστροφές είναι μια συνεχής υπενθύμιση του πόσο γρήγορα ήρθε η φυσική καταστροφή και πόσες ζωές χάθηκαν σε λίγα λεπτά. Κατά τη διάρκεια των ετών μετά το σεισμό μεγάλο μέρος της περιοχής ήταν δύσκολο να προσεγγιστεί, διότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς είχαν καταστραφεί εντελώς.



Φέτος όμως η γραμμή που συνδέει Σεντάι με το Ιζινομάκι άρχισε να λειτουργεί και πάλι, επιτρέποντας στους ανθρώπους να επισκεφθούν την περιοχή πολύ πιο εύκολα. Τους τελευταίους μήνες, ντόπιοι και τουρίστες επισκέφτηκαν την περιοχή στην ακτογραμμή του Μιγιάγκι, και «ανέβασαν» στο διαδίκτυο φωτογραφίες που δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής και πόσα πολλά έργα χρειάζονται ακόμη να γίνουν. Αυτοί οι επισκέπτες είναι μια σανίδα σωτηρίας για πολλές από τις επιχειρήσεις, όπως εστιατόρια και καταστήματα που επλήγησαν άσχημα μετά το σεισμό καθώς σταμάτησε ο τουρισμός.





Είναι πολύ σημαντική η δημοσίευση των φωτογραφιών διότι χρησιμεύσει ως μια υπενθύμιση για τα τεράστια έργα που πρέπει ακόμη να γίνουν στην περιοχή. Παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των συντριμμιών έχει πλέον καθαριστεί, τα διαλυμένα κτίρια και η γενική καταστροφή εξακολουθούν να παραμένουν σε μεγάλο μέρος της ακτογραμμής. Εγκαταλελειμμένα σπίτια και ξενοδοχεία που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς βρίσκονται παντού προκαλώντας θλίψη στους κατοίκους και τους παλιούς επιχειρηματίες που ζούσαν εκεί.





Σε ορισμένες περιοχές επίσης, οι μεγάλες εκτάσεις εξακολουθούν να παραμένουν έρημες λόγω των ανησυχιών σχετικά με τα επίπεδα ακτινοβολίας, τα οποία ωστόσο σύμφωνα με τις αρχές είναι κάτω από το ετήσιο επιτρεπτό όριο.





Σε κάποιες περιοχές βέβαια οι άνθρωποι αρχίζουν σταδιακά να επιστρέφουν στις κοινότητές τους, με τα σχολεία να αρχίζουν να επαναλειτουργούν και τα σπίτια να ξαναχτίζονται.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.