Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

The Guardian: Η Ελλάδα θα προσφύγει στο διεθνές δικαστήριο για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Ελλάδα δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα να προσφύγει στη διεθνή δικαιοσύνη για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από το Μεγάλη Βρετανία, αναφέρει η Έλενα Σμιθ σε άρθρο της στον Guardian.Η Αθήνα ψάχνει να κάνει ισχυρές συμμαχίες προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της για τον επαναπατρισμό των γλυπτών του Παρθενώνα, προσθέτει το δημοσίευμα.

«Αν ο ΟΗΕ που αντιπροσωπεύει όλα τα έθνη του κόσμου πει ότι "τα γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν" τότε θα πάμε στο δικαστήριο γιατί το Βρετανικό Μουσείο θα βρίσκεται απέναντι στην ανθρωπότητα. Δεν αντιμετωπίζουμε τον Παρθενώνα ως κάτι που αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ως κληρονομιά για την ανθρωπότητα» δήλωσε ο υπουργός πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς σε συνέντευξη του.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «τα δικαστήρια δεν αντιμετωπίζουν εξ ορισμού τα θέματα από τη σκοπιά της ιστορίας ή της ηθικής. Εξετάζουν τους νόμους».

Στο δημοσίευμα παρατίθεται και μία νομική γνωμοδότηση 141 σελίδων, που υπογραφεί μία ομάδα δικηγόρων, μεταξύ των οποίων και η Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ. Στο έγγραφο σημειώνεται ότι η Ελλάδα πρέπει να δράσει γρήγορα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.