Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Ελληνοτουρκική συνεργασία για την εκπαίδευση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φορείς της Θεσσαλίας συμμετέχουν στο έργο «e-Services Education».

Ελληνοτουρκική συνεργασία στις νέες τεχνολογίες για την εκπαίδευση και μάλιστα με Τρικαλινή συμμετοχή. Ο λόγος για το έργο «e-Services Education» που υλοποιείται από φορείς της Ελλάδας και της γειτονικής χώρας. Από τον Δήμο Τρικκαίων μετέχει το ΑΚΕΘ και το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο αυτό, Τούρκοι εκπρόσωποι των φορέων που το υλοποιούν, με επικεφαλής κυβερνήτη περιοχής, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Τρικκαίων. Εξήγησαν, την ουσία του προγράμματος, που συνίσταται στη δημιουργία του εκπαιδευτικού εργαλείου με τη μορφή ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Αυτή αναμένεται να συμβάλλει, όπως γίνεται γνωστό από το Δήμο Τρικκαίων, στον εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσω της ευρύτερης εφαρμογής εργαλείων ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφοριών Επικοινωνίας).

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων σε δηλώσεις του Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε τη σημαντικότητα των συνεργασιών, καθώς και την αναγκαία συμβολή όλων στον εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των «εργαλείων» για τους μαθητές. Το σχέδιο «e-Services Education», έχει εγκριθεί και χρηματοδοτείται από την Εθνική Μονάδα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Τουρκίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Συντονιστής του είναι η Διεύθυνση Εθνικής Εκπαίδευσης του Anamur, στην Τουρκία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.