Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Έτος τουρισμού το 2016 για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η περιοχή κατά τις εορτές του Πάσχα δέχθηκε αυξημένο αριθμό επισκεπτών σε σχέση με προηγούμενα έτη.

Έτος τουρισμού πρόκειται να ανακηρύξει το 2016 για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου στην Κομοτηνή.

Ήδη, σύμφωνα με στοιχεία της Περιφέρειας, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κατά τις εορτές του Πάσχα δέχθηκε αυξημένο αριθμό επισκεπτών σε σχέση με προηγούμενα έτη, την αντίστοιχη περίοδο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι υπήρξαν αρκετές οργανωμένες εκδρομές ενώ η επισκεψιμότητα ήταν διάσπαρτη στο σύνολο της Περιφέρειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσω της ελληνοβουλγαρικής μεθορίου από τον κάθετο άξονα Κομοτηνής-Μακάζα, μόνο την Τρίτη του Πάσχα εισήλθαν στην Ελλάδα 4.500 επισκέπτες, ενώ ταξίδεψαν προς την κοντινή Βουλγαρία περίπου 6.000 πολίτες.

Σε ό,τι αφορά την προέλευση των τουριστών που εισέρχονται στην Ελλάδα από την περιφερειακή ενότητα Ροδόπης, οι περισσότεροι είναι Βούλγαροι, χωρίς όμως να υπολείπονται κατά πολύ οι Ρουμάνοι. Καταγράφεται επίσης παρουσία Μολδαβών και Ουκρανών επισκεπτών αφού πλέον οι αποστάσεις με τον κάθετο άξονα Κομοτηνής-Μακάζα έχουν ελαττωθεί σημαντικά. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι η Φιλιππούπολη απέχει πλέον από την Κομοτηνή δύο ώρες και σαράντα λεπτά, πόλεις όπως το Χάσκοβο, η Στάρα Ζαγόρα ή το Σλίβεν απέχουν δύο με τρεις ώρες, η Σόφια τέσσερις ώρες και το Βουκουρέστι 6,5 ώρες με αυτοκίνητο. Την ίδια στιγμή αναμένεται με ιδιαίτερη προσμονή από την ΠΑΜ-Θ η ανακοίνωση των κυβερνήσεων Ελλάδας και Βουλγαρίας για την άρση της απαγόρευσης διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από τον συγκεκριμένο κάθετο άξονα, γεγονός που θα προσδώσει άλλη δυναμική στον τουρισμό της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Τέλος, ότι κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου-Απριλίου, την Περιφέρεια επέλεξε πολύ μεγαλύτερος αριθμός σχολείων για την πραγματοποίηση των σχολικών τους εκδρομών, απ’ όλα τα σημεία της χώρας, συγκριτικά με την προηγούμενη πενταετία. Σημειώνεται, ότι προηγήθηκε η αποστολή επιστολής πρόσκλησης προς όλα τα γυμνάσια, κολέγια και λύκεια της Ελλάδας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.