Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα στη Λάρισα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Από την ΕΛΜΕ και Εργατικό Κέντρο.

Στην εποχή της κρίσης, που τα φροντιστήρια των παιδιών αποτελούν ένα απαγορευτικό πλέον- σε πολλές περιπτώσεις- έξοδο για τους γονείς, η ανάληψη πρωτοβουλιών για δωρεάν παροχή υποστηρικτών μαθημάτων σε μαθητές, των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, αποτελεί μία πηγή ανακούφισης αλλά και έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στη Λάρισα, κατανοώντας το πρόβλημα που υφίσταται με την υποστηρικτή διδασκαλία των μαθητών, τόσο η ΕΛΜΕ του νομού όσο και το Εργατικό Κέντρο, σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, αναλαμβάνουν παράλληλες πρωτοβουλίες, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα παροχής δωρεάν μαθημάτων, τα οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν μέσα στον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας τα μαθήματα θα αφορούν μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου και Λυκείου και θα περιλαμβάνουν σχεδόν το σύνολο των μαθημάτων (αρχαία, μαθηματικά, φυσική, χημεία, ελληνική γλώσσα κ.ά.).

Στο εγχείρημα θα συμμετέχουν εθελοντικά εν ενεργεία αλλά και συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, στους οποίους έχει απευθύνει πρόσκληση-έκκληση η ΕΛΜΕ, επισημαίνοντας- μεταξύ άλλων- ότι: «Στη σημερινή εποχή, πρέπει η αλληλεγγύη των καθηγητών της δημόσιας εκπαίδευσης, που θέλουν να λέγονται λειτουργοί να δείξουν αυτές τις δύσκολες στιγμές το ανθρώπινο πρόσωπό τους…».

Τα φροντιστηριακά μαθήματα προβλέπεται ότι θα πραγματοποιούνται σε αίθουσες του 4ου Γυμνασίου Λάρισας, με ολιγομελή τμήματα για κάθε τάξη και μάθημα. Τα λειτουργικά έξοδα, θα αναλάβει η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας με τη σχολική επιτροπή του Δήμου Λαρισαίων.

Έχει δε αποφασιστεί, κάθε τμήμα να μην υπερβαίνει τα δέκα άτομα, ενώ μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές τόσο από τη Λάρισα, όσο και από κοινότητες της ευρύτερης περιοχής.

Από μαθηματικοί και φιλόλογοι, μέχρι βιολόγοι, καθηγητές αγγλικών, γαλλικών και καλλιτεχνικών, είχαν δηλώσει συμμετοχή, ενώ τη διάθεσή τους να προσφέρουν βοήθεια έχουν, επίσης, εκφράσει πολιτικοί μηχανικοί, οικονομολόγοι μέχρι και νοσηλευτές για τα ειδικά μαθήματα.

Το Εργατικό Κέντρο

Από την πλευρά του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, αναλαμβάνει, φέτος, ανάλογη πρωτοβουλία, με την παροχή δωρεάν μαθημάτων για τη στήριξη των μαθητών άνεργων οικογενειών θέλοντας με τον τρόπο αυτό να σταθεί στο πλευρό των πολιτών που δοκιμάζονται από την κρίση. Ενώ, παράλληλα, προγραμματίζει και μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για μετανάστες σε δυο γκρουπ.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, σε ανακοίνωσή του, τονίζει- μεταξύ άλλων- ότι παλεύοντας για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων της ανεργίας, του εισοδήματος, της παιδείας, της υγείας και όλων των άλλων αναγκών των εργατικών οικογενειών, παίρνει την πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, να παρέχει διδακτική στήριξη σε έναν αριθμό μαθητών γυμνασίου-λυκείου παιδιά ανέργων, μονογονεικών οικογενειών και ορφανά, που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, η στήριξη μπορεί να καλύψει ένα μικρό αριθμό μαθητών γυμνασίου-λυκείου, στα μαθήματα (Μαθηματικά, Φιλολογικά, Φυσική, Οικονομικά, Πληροφορική, Γαλλικά) και (ειδικότητας Παθολογίας για μαθητές ΕΠΑΛ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.