Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ο οργανισμός της δε δεχόταν τις εγκυμοσύνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Κι όμως εκείνη ήθελε πολύ να αποκτήσει ένα παιδί
.
Η 35χρονη Gaynor Offland από το Shropshire της Μεγάλης Βρετανίας πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια και θανατηφόρα ασθένεια εξαιτίας της οποίας δε μπορεί να φέρει στον κόσμο παιδιά, καθώς ο οργανισμός της δημιουργεί θρόμβους όταν... μένει έγκυος!

Όταν το ανακάλυψαν αυτό οι γιατροί τη συμβούλεψαν ότι θα έπρεπε να σταματήσει να προσπαθεί να μείνει έγκυος, καθώς έθετε σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή της και του εμβρύου που πιθανώς να κυοφορούσε.

Η ίδια όμως αποφάσισε να μην το βάλει κάτω και να μην εγκαταλείψει το όνειρό της να αποκτήσει μια οικογένεια!



Τώρα, χάρη σε μια ειδική θεραπεία κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα!

Στο παρελθόν η Gaynor και ο 55χρονος σύντροφός της έχασαν τρία μωρά, δύο από τα οποία ήταν δίδυμα στην 24η εβδομάδα της κύησης.

Όταν έχασε για δεύτερη φορά τα έμβρυα που κυοφορούσε οι γιατροί αποφάσισαν να κάνουν τεστ για να διαπιστώσουν ποια ήταν η αιτία και ανακάλυψαν ότι η Gaynor έπασχε από το Σύνδρομο Θρομβωτικής Θρομβοπενικής Πορφύρας, εξαιτίας του οποίου δημιουργούνται θρόμβοι στον οργανισμό της.



Από τη συγκεκριμένη ασθένεια πάσχουν ένας στους 30 εκατ. ανθρώπους και μπορεί να οδηγήσει σε οργανική ανεπάρκεια και θάνατο. Οι θρόμβοι μπορούν ακόμη να αποβούν μοιραίοι για το έμβρυο καθώς αν φτάσουν στον πλακούντα διακόπτουν την παροχή οξυγόνου σε αυτό.

«Έπαθα σοκ όταν έμαθα ότι οι εγκυμοσύνες προκαλούσαν αυτό στον οργανισμό μου. Κανείς στην οικογένειά μου δεν είχε ποτέ πρόβλημα. Οι γιατροί μου είπαν να μη μείνω ξανά έγκυος, αλλά η ζωή μου θα ήταν λειψή χωρίς ένα παιδί. Ο Alan έχει ήδη τρία παιδιά από την προηγούμενή του σχέση, αλλά από την αρχή της σχέσης μας του ξεκαθάρισα ότι εγώ θέλω να γίνω μητέρα» είπε η ίδια.



Όταν τον Ιανουάριο ανακάλυψε ξανά ότι ήταν έγκυος, ο γιατρός της τη συμβούλεψε να παίρνει ασπιρίνη και να κάνει κάθε μέρα ενέσεις στο στομάχι της για να αποτρέψει τη δημιουργία θρόμβων.

Στη 12η εβδομάδα της κύησης, οι γιατροί ξεκίνησαν πλασμαφαίρεση, δηλαδή αφαιρούσαν το πλάσμα από το αίμα της και το αντικαθιστούσαν με πλάσμα δότη, που περιείχε το ένζυμο που έλειπε από τον οργανισμό της.



«Έπρεπε να πηγαίνω στο νοσοκομείο και να συνδέομαι με ειδικό μηχάνημα δύο φορές την εβδομάδα. Τελικά έφτασα τις 24 εβδομάδες, χρονικό διάστημα κατά το οποίο συνήθως έχανα τα μωρά μου. Δεν πέρασε μέρα που να μη φοβηθώ ότι θα το χάσω» πρόσθεσε.

Την 37η εβδομάδα οι γιατροί έβγαλαν το έμβρυο, διπλασιάζοντας την ποσότητα του πλάσματος από δότη μία εβδομάδα πριν τη γέννα.

Στις 2 Οκτωβρίου γεννήθηκε ο Oliver.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.