Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Αμερικανοί που εκτέθηκαν στον Έμπολα μεταφέρονται στις ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιστρέφουν αεροπορικώς στην πατρίδα τους 10 άτομα.

Τουλάχιστον 10 Αμερικανοί, οι οποίοι εκτιμάται ότι εκτέθηκαν στον θανατηφόρο ιό Έμπολα, μεταφέρονται στην πατρίδα τους από την Αφρική και θα τεθούν υπό παρακολούθηση, ανέφερε σήμερα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Επιδημιών (CDC) των ΗΠΑ.

Τα πρόσωπα αυτά θα διακομιστούν με μη εμπορικά αεροσκάφη και θα καταλύσουν κοντά στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της πολιτείας Νεμπράσκα, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) στο Μέριλαντ, καθώς και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έμορι στην Ατλάντα, διευκρίνισε το CDC.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή κανένα από τα πρόσωπα αυτά δεν έχει επιβεβαιωθεί πως έχει προσβληθεί από τον Έμπολα, ο οποίος προκαλεί αιμορραγικό πυρετό.

Ένας γιατρός που έχει επιβεβαιωθεί πως μολύνθηκε από τον ιό ενώ εργαζόταν με μια οργάνωση αρωγής στη Σιέρα Λεόνε διακομίστηκε χθες Παρασκευή στο NIH και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, υπενθύμισε το ινστιτούτο.

Ο εκπρόσωπος του CDC Τόμας Σκίνερ ανέφερε πως πέραν των δέκα ανθρώπων αυτών, που είτε ήλθαν σε επαφή με τον κλινικό γιατρό αυτόν ή εκτέθηκαν κατά παρόμοιο τρόπο στον ιό και μεταφέρονται αεροπορικώς στις ΗΠΑ, δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλοι Αμερικανοί που έχουν εκτεθεί, και πρόσθεσε ότι η έρευνα συνεχίζεται.

Η ανακοίνωση του CDC διευκρινίζει πως τα πρόσωπα αυτά θα τεθούν υπό παρακολούθηση για 21 ημέρες, δηλαδή την περίοδο επώασης του ιού, κι εάν κάποιος εξ αυτών εμφανίσει συμπτώματα του Έμπολα θα μεταφερθεί σε κάποιο από τα εξειδικευμένα κέντρα για αξιολόγηση και πιθανόν θεραπεία.

Η επιδημία του Έμπολα που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 10.000 ανθρώπους στη δυτική Αφρική, στην πλειονότητά τους στη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα, χαρακτηρίζεται η χειρότερη από την ανακάλυψη του ιού το 1976. Ωστόσο συγκριτικά είναι ελάχιστα τα κρούσματα που έχουν αναφερθεί σε δυτικά κράτη, κυρίως στις ΗΠΑ, στην Ισπανία και στη Βρετανία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.