Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Τεχνητό πάγκρεας δίνει ελπίδες σε γυναίκες με διαβήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιστήμονες στο Λονδίνο, έδειξαν πως ένα τεχνητό πάγκρεας, μπορεί να βοηθήσει τις εγκύους με διαβήτη Τύπου 1 και να συμβάλλει στη σημαντική μείωση της θνησιγένειας.

Οι Βρετανοί ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα αποκαλούμενο ως «κλειστής βαλβίδας σύστημα χορήγησης ινσουλίνης» ή αλλιώς τεχνητό πάγκρεας, σε 10 εγκύους με διαβήτη Τύπου 1 και διαπίστωσαν ότι παρείχε τη σωστή δόση ινσουλίνης την κατάλληλη στιγμή, που διατηρούσε σε φυσιολογικά επίπεδα το σάκχαρο του αίματος και προστάτευε από επικίνδυνη αύξηση των επιπέδων του, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το ευρισκόμενο ακόμα σε πειραματικό στάδιο, «τεχνητό πάγκρεας», δημιουργήθηκε συνδυάζοντας, ένα μηχάνημα διαρκούς καταγραφής των επιπέδων της γλυκόζης που εισρέουν στην κυκλοφορία, με μία αντλία ινσουλίνης. Και τα δύο χρησιμοποιούνταν ξεχωριστά μέχρι τώρα από ασθενείς από διαβήτη Τύπου 1.

Προηγούμενες δοκιμές σε παιδιά βρήκαν ότι ο συνδυασμός των δύο μεθόδων, δεν έχει αποτελέσματα μόνο στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, αλλά διορθώνει και την υπογλυκαιμία, όταν πέφτουν τα επίπεδα της γλυκόζης χαμηλότερα του φυσιολογικού.

Η κύηση για γυναίκες με προβλήματα διαβήτη Τύπου 1 μπορεί να αποδειχθεί αρκετά επικίνδυνη, καθώς οι ορμονικές διαταραχές δυσκολεύουν τη διατήρηση του σακχάρου σε φυσιολογικά επίπεδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.