Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Κίνδυνος για άτομα με αναπηρίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο 43 εργαζόμενοι με αναπηρίες στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Αναψυχής Κερατσινίου Δραπετσώνας (ΔΗΚΕΠΑ), πολλοί από τους οποίους πάσχουν από βαριές αναπηρίες και μεταξύ αυτών κάποιοι καρκινοπαθείς.

Οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν προσληφθεί από τη Δημοτική Επιχείρηση με επιδοτούμενο πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας (3+1 έτη), εργάζονται χωρίς επίσημη απόσπαση σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας και παραμένουν απλήρωτοι εδώ και έντεκα μήνες.

Με έγγραφο που κοινοποιήθηκε σήμερα στον Δήμο (αρ. πρωτ. εγγράφου 436/16-07-2012), το Τμήμα ειδικών Κοινωνικά Ομάδων του ΟΑΕΔ προειδοποιεί τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας ότι αν δεν εξοφληθούν εντός 15 ημερών οι μισθοί των εργαζομένων και αν δεν καταβληθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, το πρόγραμμα θα διακοπεί αυτοδικαίως και οι εργαζόμενοι ΑΜΕΑ θα πάψουν να προσέρχονται στην εργασία τους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και οι ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ για το σύνολο των εργαζομένων της ΔΗΚΕΠΑ έχουν να καταβληθούν από τον Ιούλιο του 2011. Εκτός όμως από τους εργαζομένους ΑΜΕΑ, επιπλέον 40 εργαζόμενοι (διοικητικοί υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου και συμβασιούχοι καθηγητές των πολιτιστικών και αθλητικών τμημάτων του Δήμου) είναι απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο.

Ταυτόχρονα, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 17-06-2012, έγιναν καταγγελίες για διαδρομές μαύρου χρήματος στην Κοινωφελή Επιχείρηση. Σημαντικό στοιχείο, είναι η πληρωμή δεκάδων ανθρώπων την 16η Σεπτεμβρίου 2011 με διάφορα ποσά, οι οποίοι δεν είχαν κανενός είδους σύμβαση εργασίας με τον Δήμο ή την Κοινωφελή Επιχείρηση.

Ταυτόχρονα, ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ, γνωστός γιατρός του Κερατσινίου και παράλληλα γιατρός στο τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ, εισέπραττε προκαταβολικά είκοσι μισθούς, αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους! Η καταγγελία αυτή έγινε από τον Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας στο δημοτικό συμβούλιο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.